Pasta met paprikapesto en guanciale

Pasta met paprikapesto en guanciale

Dit is een heerlijk en supersimpel gerechtje! Perfect voor een doordeweekse dag 🙂 Deze pasta heb je namelijk echt zo op tafel staan! Ik gebruik graag guanciale in mijn gerechten, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor pancetta of gerookt spek. Persoonlijk vind ik guanciale lekkerder en ik zorg er gewoon voor dat ik dat altijd in huis heb 😉

Als je een keukenmachine of blender hebt dan is de pesto ook echt zo gemaakt. Het enige wat je dan nog moet doen is alles door elkaar mengen en je hebt een heerlijke maaltijd! Serveer er een frisse salade bij voor een complete avondmaaltijd met ook wat groenten 🙂

En heb je over? Dit is ook heerlijk als lunch de volgende dag! Maak er bijvoorbeeld een pastasalade van door wat sla door de pasta te mengen. Of eet het warm of koud de volgende dag. Genieten!

Smakelijk 🙂

Pasta met guanciale en geroosterde paprika pesto
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta met paprikapesto en guanciale

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 300 gram lange pasta
  • 200 gram guanciale of pancetta

geroosterde paprikapesto

  • 4 geroosterde paprika's uit pot
  • handje walnoten
  • bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram geraspte pecorino
  • scheutje balsamico azijn
  • peper en zout
  • chiliflakes optioneel

Topping

  • extra walnoten grof gehakt
  • extra geraspte pecorino
  • paar basilicumblaadjes

Instructies

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de guanciale in blokjes en bak mooi bruin en krokant in een droge wokpan.

geroosterde paprika pesto

  • Maak de knoflook schoon en doe dit samen met de overige ingrediënten voor de pesto in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout. Pureer tot een mooie smeuïge pesto.
  • Roer de pesto en de pasta door de gebakken guanciale. Garneer met extra walnoten, pecorino, chiliflakes en basilicum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.