Risotto met ‘nduja en guanciale

Risotto met ‘nduja en guanciale

Sinds ik ‘nduja en guanciale heb ontdekt, ben ik echt een stukje gelukkiger in mijn leven :p Dus ik dacht, ik gooi het lekker bij elkaar, want dat moet helemaal fantastisch zijn! Toppen we het af met wat stracciatella kaas (vulling van de burrata) en dan kan het helemaal niet meer stuk toch?

Deze risotto is echt zo geweldig lekker! En echt niet moeilijk om te maken. Enige bij risotto is dat je er voor wil zorgen dat je korrel nog wel stevig is, maar niet papperig, maar wel romig. En dat vergt wel wat ervaring. Succesfactor is gewoon blijven proeven, dan weet je zeker dat het goed komt! En op het moment dat ie goed smaakt, meteen van het vuur halen en opdienen. Als risotto te lang staat, kan de rijst namelijk papperig worden en dat wil je niet.

Ik ben zelf in ieder geval groot fan van risotto! Mijn vriend helaas iets minder, dus we eten het niet vaak genoeg naar mij mening. Deze risotto vond ie overigens wel geweldig, omdat ie ook groot fan van ‘nduja en guanciale is. Dus deze mag gelukkig vaker op tafel 🙂

Smakelijk!

Risotto met 'nduja en guanciale
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Risotto met ‘nduja en guanciale

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram guanciale of pancetta
  • 2 el 'nduja
  • 2 sjalotten
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 gram risottorijst
  • scheutje rosé
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • bosje verse basilicum
  • 1 bol burrata of stracciatella kaas

Instructies

  • Snijd de guanciale in blokjes en bak in een droge hoge pan mooi krokant totdat al het vet eruit is.
  • Voeg dan de 'nduja toe en bak ook even mee totdat deze (bijna) is opgelost.
  • Maak de sjalotten schoon en fruit deze mee met de guanciale. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak ook 1 – 2 minuutjes mee.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Voeg ook toe aan de pan en bak 1 minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak mee totdat de korrels net niet meer helemaal wit en ondoorzichtig zijn.
  • Blus af met een flinke scheut rosé. Nu ga je (soep)lepel voor lepel de bouillon toevoegen. Telkens als de rijst het water heeft opgenomen, voeg je pas weer een nieuwe lepel toe. Dit doe je voor ongeveer 25 minuten of totdat de korrel niet meer hard is van binnen, maar nog wel stevig.
  • Voeg dan de geraspte parmezaanse kaas toe en roer goed door elkaar. Garneer de risotto met verse basilicum en burrata of stracciatelle kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.