Risotto nero: Zwarte risotto met inktvis en garnalen

Risotto nero: Zwarte risotto met inktvis en garnalen

Ik had nog zwarte risotto uit Italië en in de diepvries nog wat garnaaltjes en baby inktvisjes. Wat maak je daar van? Nou dit dus! 🙂 Een heerlijke zwarte risotto met knoflookgarnaaltjes- en inktvis. Supersimpel, maar zo smaakvol! Sowieso ben ik groot fan van risotto. Dat staat dus ook erg vaak bij ons op tafel. De ene keer met vlees, de andere keer vega en nu dus met garnaaltjes en inktvis.

En gelukkig kun je tegenwoordig op steeds meer plekken zwarte risotto kopen! Ik zag het laatst bijvoorbeeld ook bij de Dille en Kamille liggen. Maar natuurlijk ook bij plekken zoals de Oil & Vinegar en de Italiaanse speciaalzaak. En als het goed is kun je ook zwarte inktvisinkt bij de viswinkel krijgen, daarmee kun je zelf pasta of risotto zwart kleuren.

Zeg nou zelf, dit ziet er toch heerlijk zomers uit? Ik waan me op zo’n moment echt in Italië, lekker in een klein restaurantje aan de kust. Lekker even het vakantiegevoel in huis halen dus! 🙂 En lekker genieten van deze heerlijke smaakbom!

Smakelijk 🙂

Risotto nero: Zwarte risotto met inktvis en garnalen

Risotto nero: Zwarte risotto met inktvis en garnalen

Voorbereiding 15 min
Bereiding 25 min
Totale bereidingstijd: 40 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Risotto

  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram zwarte risottorijst
  • scheut witte wijn
  • halve liter garnalenbouillon
  • scheutje kookroom
  • klontje boter
  • handje vol geraspte Parmezaanse kaas

Garnalen & Inktvisjes

  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram garnalen
  • 100 gram baby inktvisjes
  • 1 el chiliflakes (of naar smaak)
  • peper en zout
  • verse peterselie

Instructies

Risotto

  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit hier de sjalot en knoflook in aan. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak dit ook even mee. Voeg vervolgens een flinke scheut witte wijn toe en roer totdat alle wijn is opgenomen door de risottorijst. Voeg dan soeplepel voor soeplepel de bouillon toe. Doe er telkens pas een nieuwe soeplepel bouillon bij als de vorige volledig is opgenomen door de risotto. Binnen 20 minuten is de risotto gaar en is alle bouillon opgenomen.
  • Roer dan een flinke scheut kookroom, een klont boter en een handjevol geraspte kaas door de risotto en laat de risotto nog 5 minuutjes pruttelen zonder deksel.

Garnalen & inktvisjes

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een wokpan. Maak de knoflook schoon en snipper deze (of pers uit). Bak dit ongeveer 1 minuutje in de olie, voeg dan de garnalen en inktvisjes toe, samen met de chili flakes. Bestrooi met wat peper en zout en wok de garnalen en inktvis in zo'n 2 tot 3 minuutjes gaar. Serveer de risotto met daarbovenop de garnalen en inktvis. Bestrooi met wat extra parmezaanse kaas, chili flakes en verse peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *