Appel kaneel muffins met rozijnen

Appel kaneel muffins met rozijnen

Wist je dat ik nog nooit een appeltaart heb gebakken? En toch vind ik dat heel erg lekker. Maar ik ben niet zo’n heel erge taartenbakker. Misschien moet dat nog komen 😉 Wat ik op het moment wel volop aan het bakken ben zijn muffins! Heerlijke fluffy en rijkgevulde muffins. Want daar kun je ook zoveel mee variëren. En eigenlijk kun je elke taart ook wel in fluffy muffin variant maken. Deze appel kaneel muffins zijn dus eigenlijk de muffin versie van de appeltaart :p

En deze muffins zijn dus echt supermakkelijk en snel om te maken! Het beslag mag je namelijk niet eens lang mengen, dus daar kun je ook al niet veel tijd aan kwijt zijn. Daarna doet de oven het meeste van het werk! Enige wat jij hoeft te doen, is genieten van deze heerlijke fluffy muffins. Ik maak lekkere grote muffins, maar je kunt ze ook wat kleiner maken in een cupcake vorm bijvoorbeeld. Let er dan wel op dat je de muffins een stuk korter bakt. Ik denk dat zo’n 20 minuten dan ruim voldoende is 🙂

En wil je eens een volwassen versie van deze appel kaneel muffins proberen? Voeg dan een theelepel rum aroma toe! Je krijgt dan een soort van appel-kaneel-boerenjongens muffins, ook heel erg lekker!

Smakelijk 🙂

Appel kaneel muffins met rozijnen

Appel kaneel muffins met rozijnen

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 6 grote muffins

Ingrediënten

  • 60 gram gesmolten ongezouten boter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille aroma
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 tl maizena
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • mespunt zout
  • 2 pink lady appels
  • 100 gram rozijnen
  • extra kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Wel de rozijnen in kokend water. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de suiker doorheen. Mix hier vervolgens het ei en het vanille aroma met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel. Schil vervolgens de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in kleine stukjes. Giet de rozijnen af en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, de kaneel, maizena en zout goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de stukjes appel en rozijnen toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag nu in 6 grote muffin vormen. Strooi nu een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van de muffins.
  • Bak de muffins 30 minuten op 200 graden. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling