Heb je al wel eens zwarte pasta op? Ik vind het heerlijk! En het ziet er natuurlijk supermooi uit 😉 Zwarte pasta is in principe gewone pasta, maar krijgt zijn kleur door het toevoegen van inktvisinkt. Hierdoor krijg je ook een lichte vissige inktvissmaak aan je spaghetti. Ik vind dat heerlijk, dat geeft namelijk net wat meer diepgang aan je pasta.
En wat past er nou beter bij zwarte pasta dan heerlijke verse inktvis? Ja niets eigenlijk. Inktvis it is dus! En zoals de Italianen dat doen, heerlijk simpel. Het enige dat je nodig hebt is wat knoflook, chilipeper en peterselie. Vervolgens breng je het nog wat extra op smaak met peper, zout en Parmezaanse kaas. Heerlijk!
Voor deze pasta gebruikte ik alleen de tentakels van de inktvis. Deze kan ik bij mijn toko los kopen (uit de diepvries). Persoonlijk vind ik de tentakels het lekkerst. Deze blijven lekker sappig en smaakvol als je ze bakt. Het lijfje van de inktvis kan al gauw taai worden als je het iets te lang bakt. Jammer en maakt het ook een iets moeilijker gerecht.
Gebruik je verse inktvis? Let dan goed op, deze kun je maar één dag in de koelkast bewaren. Ik maakte de fout door deze pas 2 dagen later te willen eten en de inktvis was duidelijk niet meer goed.. Toen dus nog even snel langs de toko gegaan voor inktvistentakeltjes. Uiteindelijk was dat gelukkig ook heerlijk! In de diepvries kun je inktvis een stuk langer bewaren. Maak dus niet dezelfde fout als ik! 😉
Smakelijk!
Zwarte spaghetti met inktvis (spaghetti al nero di seppia)
Ingrediënten
- 300 gram zwarte spaghetti
- 6 teentjes knoflook
- 4 el goede olijfolie
- 1 el gedroogde peterselie
- 1 snuf chiliflakes
- zout en peper
- 400 gram baby inktvis
- scheutje droge witte wijn
- klontje roomboter
- 1 citroens
- geraspte parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de zwarte spaghetti 10 minuten gaar in ruim gezouten water (of anders als de verpakking dat aangeeft).
- Maak de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Verhit de olijfolie in een wokpan en bak hier de knoflookplakjes zachtjes in aan. Voeg na 2 minuutjes de peterselie, chiliflakes, peper en zout toe. Roer goed en laat de olie de smaken opnemen.
- Voeg de inktvis dus toe aan de hete olie en bak een paar minuutjes mee totdat de inktvis nét gaar is. De inktvisjes zijn dan mooi roze/paarse gekleurd en ondoorzichtig.
- Blus af met een scheut witte wijn. Roer er nu de gare spaghetti doorheen met een flinke klont roomboter. Roer goed door elkaar en knijp er de citroen boven uit. Bestrooi met geraspte parmezaanse kaas en serveer met een salade.