Zwarte pasta met gevulde inktvis

Zwarte pasta met gevulde inktvis

Hoe mooi is zwarte pasta?! En lekker natuurlijk 🙂 Voor Salinto ontwikkelde ik dit prachtige kerstreceptje met hun zwarte pasta. Ook had ik nog wat chorizo liggen, toevallig ook van Salinto, die ik in de vulling van de inktvis verwerkte.

Dit is geen moeilijk gerechtje om te maken, maar het is wel een keer wat anders! En wat gedurfder denk ik.. Hoe vaak zet je überhaupt inktvis op tafel? En ook nog op deze manier: gevuld met een heerlijk Italiaans-Spaans getint mengsel.

De vulling complementeert de zachte smaak van de inktvis echt perfect. Ook past het qua structuur heel erg goed. De vulling is namelijk vrij knapperig door de uitgebakken chorizo en pijnboompitjes, terwijl de structuur van de inktvis wel stevig is, maar toch ook vrij zacht. Een mooie combinatie dus 🙂

Geniet ervan!

Zwarte pasta met gevulde inktvis en knoflookboter
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Zwarte pasta met gevulde inktvis

Voorbereiding 30 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 2 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 middelgrote inktvissen (schoongemaakt)

Vulling

  • 50 gram pijnboompitten
  • 150 gram chorizo
  • 1 sjalot
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • handvol geraspte parmezaanse kaas
  • bosje verse peterselie
  • zout en peper

Zwarte pasta

  • 200 gram zwarte spaghetti

Knoflookboter

  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 2 teentjes knoflook

Instructies

  • Snijd de tentakels en de zij'flapjes' van de inktvisjes af en snijd deze in kleine stukjes. Leg even opzij

Vulling

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan totdat ze mooi lichtbruin zijn.
  • Snijd de chorizo in heel kleine blokjes en bak ze mooi knapperig in een grote wokpan.
  • Maak de sjalot schoon en snipper deze. Bak een paar minuutjes mee met de chorizo. Bak nu ook even de stukjes inktvis (tentakels en flapjes) mee totdat ze gaar zijn. Dit is zo klaar, bak ze vooral niet te lang, anders kan de inktvis taai worden.
  • Maak de knoflook schoon, pers deze uit en voeg toe aan de vulling in de pan. Bak ook ongeveer 1 minuutje mee. Haal de vulling van het vuur.
  • Rasp de schil van de citroen en roer deze samen met de geraspte parmezaanse kaas en de pijnboompitjes door de vulling. Knip nu ook de verse peterselie erboven. Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout.

Inktvissen vullen

  • Was de inktvissen goed en dep ze droog. Vul de binnenkant met de vulling en prik de opening dicht met een prikker.

Zwarte pasta

  • Kook de zwarte spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.

Inktvissen bakken

  • Verhit een scheutje olijfolie in een platte pan (of wokpan) en bak de inktvisjes rondom gaar. De inktvis is gaar als het 'vlees' ondoorzichtig wit is en minder glanzend dan toen ze nog rauw waren.

Knoflookboter

  • Verhit de boter in een steelpannetje en laat in een paar minuten lichtbruin worden. Haal even van het vuur en laat wat afkoelen (de boter kan nogal heet worden). Maak dan de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de boter en roer goed door elkaar.

Serveren

  • Leg wat pasta op een bordje. Snijd de inktvissen in plakjes en leg deze op de pasta. Giet hier een beetje knoflookboter overheen. Garneer met nog wat extra geraspte kaas, peterselie en zwarte peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling