Gnocchi ovenschotel met guanciale

Gnocchi ovenschotel met guanciale

Dit gerechtje maakte ik toen we net terugkwamen van een 4-daags festival, dus het moest vooral iets makkelijks worden.. En toevallig heb ik voor dit soort recepten altijd bijna alles in huis. Guanciale heb ik een paar stukken gevacumeerd in mijn koelkast liggen, standaard. Ook had ik nog een pakje tomaten gnocchi van de Lidl liggen, wat een perfecte basis was voor deze ovenschotel!

De gnocchi besloot ik te bakken in plaats van te koken omdat ze op die manier wat steviger blijven in een ovenschotel. De heerlijke saus krijgt deze ovenschotel van de guanciale. Guanciale is Italiaans gedroogd wangspek met een lekker peperlaagje aan de buitenkant. Doordat het spek aan de lucht gedroogd is, krijgt het een heerlijke diepe zoute smaak die elk gerecht een intense umami smaak meegeeft.

Ik koop guanciale vaak online, in Italië of in een Italiaanse delicatessenwinkeltje. Kun je dit nou nergens in de buurt (of online) vinden, dan kun je als alternatief pancetta gebruiken. Ik vind guanciale persoonlijk echt veel lekkerder, maar het kost ook wat, dus je moet het het geld natuurlijk ook wel waard vinden.

Smakelijk!

Gnocchi ovenschotel met guanciale en tomatensaus
Pin recept Delen op Facebook
4 van 2 stemmen

Gnocchi ovenschotel met guanciale

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram guanciale of pancetta
  • 500 gram gnocchi
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenstukjes
  • zout en peper
  • 1 bosje verse oregano
  • 1 zakje geraspte mozzarella

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden op de grillstand.
  • Snijd de guanciale in reepjes en bak in een droge wokpan mooi knapperig.
  • Voeg de gnocchi toe en bak deze mee totdat ze mooi bruin zijn rondom.
  • Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak ook een paar minutje mee.
  • Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg ook toe aan de pan en bak 1 minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit ook een minuut of 2 mee.
  • Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Pluk de blaadjes van de takjes oregano en voeg deze ook toe.
  • Roer goed door elkaar en doe over in een ovenschaal. Bestrooi met de geraspte mozzarella en grill in de oven totdat de kaas mooi is gegratineerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.