Pasta met ‘nduja en burrata

Pasta met ‘nduja en burrata

Anduja of ‘nduja, ik had er nog nooit van gehoord. Maar toen kwam ik het toevallig in 1 week in Delicious magazine tegen en bij Foodfromcloudnine op Instagram. Nou dan heb je me nieuwsgierig hoor. ‘nduja is een pittig Italiaans salami achtig smeerbaar stuk vlees. Wat je dus als stuk kunt kopen of in een potje.

Ik besloot voor een stuk te gaan, omdat me dat wat verser lijkt dan uit een potje. Dus ik kocht een stuk online en heb maar gelijk de halve Italiaanse webshop leeggekocht van Casabase. Onder het mom van als je toch geld aan het uitgeven bent, dan maar gewoon alles kopen wat je wil :p Maar ik heb gezien dat de Albert Heijn het tegenwoordig ook gewoon verkoopt – in een potje – wel zo makkelijk!

Dus daar ging ik natuurlijk meteen mee de keuken in! Ik besloot te beginnen met een simpele pastasaus en wat romige burrata om het pittige van de ‘nduja te compenseren. En flink wat blaadjes verse basilicum omdat dat elke pastasaus lekkerder maakt!

En ik vond de ‘nduja echt heel erg lekker. Het doet me een beetje denken aan een soort smeerbare extra pittige chorizo. En als je het dus verwarmt dan lost het eigenlijk bijna op. Waardoor je hele pastasaus er naar gaat smaken. Dus in dat opzicht wel echt anders dan chorizo.

Op de planning staan nog pizzasaus met ‘nduja en ik maakte ook al bruschetta met ‘nduja. Dus koop je nou ook een stuk, dan beloof ik je dat er zeker nog een aantal recepten mee volgen! Ik heb immers zelf ook nog 400 gram liggen, dus opties genoeg 🙂

Smakelijk!

Pasta met tomatensaus van 'nduja, burrata en basilicum burrata
Pin recept Delen op Facebook
3.67 van 3 stemmen

Pasta met ‘nduja en burrata

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram dikke pasta bijv. ziti, tagliatelle, pappardelle
  • olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 750 gram romatomaten
  • 100 gram 'nduja
  • scheutje rode wijn
  • 1 el gedroogde basilicum
  • zout en peper
  • bosje verse basilicum
  • 1 bol burrata

Instructies

  • Kook de pasta al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water.
  • Verhit een scheutje olijfolie een een grote wokpan en maak ondertussen de sjalotten schoon. Snipper deze en fruit een paar minuten zachtjes aan in de olie.
  • Maak vervolgens de knoflook schoon, snipper deze ook en voeg toe aan de sjalotten in de pan. Bak ongeveer een minuutje mee. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze ook een minuutje mee.
  • Snijd de romatomaten in blokjes en voeg deze ook toe aan de pan. Voeg vervolgens ook 100 gram 'nduja toe. Ik gebruikte 'nduja aan een stuk, maar je hebt het ook uit een potje. Als je 'nduja aan een stuk gebruikt, verkruimel het dan boven de saus, gebruik je 'nduja uit een potje, voeg dan gewoon 100 gram uit het potje toe aan de saus.
  • Voeg een flinke scheut rode wijn toe en de gedroogde basilicum en laat de saus op laag vuur (zachtjes pruttelend) inkoken tot een mooie dikke pastasaus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de gekookte pasta er doorheen en garneer met de burrata (in stukjes gescheurd) en blaadjes basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.