Eigenlijk maak ik maar zelden pasta met kip.. Ik vind dat vaak niet zo’n heel erg Italiaanse en aantrekkelijke combi. Totdat ik het idee voor een romige pasta met zongedroogde tomaatjes (en kip dus) ergens voorbij zag komen. Toen klonk het ineens wél heel erg lekker! Dus toen besloot ik ook maar eens een poging te doen tot zo’n romige pasta!
Want ook pasta in een roomsaus maak ik eigenlijk niet zo heel erg vaak. Een simpele bechamelsaus vind ik al vaak niet zo heel boeiend, maar een saus met paprikapoeder, bouillon en zongedroogde tomaten klinkt voor mij wat interessanter! En dat werd dit heerlijke romige en pittige pastarecept.
Perfect voor op een doordeweekse avond, want het is écht zo klaar en heel erg makkelijk om te maken. Kijk zelf even hoeveel chili je er overheen strooit. Ligt er denk ik ook aan wat voor paprikapoeder je gebruikt. Ik gebruik vaak al pittig paprikapoeder, zodat heel veel extra chili niet nodig is. Deze pasta heeft in ieder geval wel een lekkere kick nodig! Dus ben vooral niet zuinig met het paprikapoeder én de chiliflakes!
Smakelijk 🙂
Pasta met kip en roomsaus
Ingrediënten
- 350 gram spaghetti
- 1,5 liter kippenbouillon
- 400 gram kippendijen
- peper en zout
- paprikapoeder (ongeveer 2 eetlepels)
- scheutje olijfolie
- 2 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 250 ml kookroom
- 50 gram geraspte parmezaanse kaas
- 1 potje zongedroogde tomaten op olie
- verse peterselie
- chiliflakes
- extra parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in de kippenbouillon (extra zout in het water is niet nodig). Let op! Gooi de bouillon niet weg, je hebt hier nog een deel van nodig.
- Snijd de kippendijen in blokjes en kruid rondom met peper, zout en ongeveer 2 eetlepel paprikapoeder.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de kipblokjes in rondom bruin.
- Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kip en bak zo'n 2 minuutjes mee.
- Maak ook de knoflook schoon, pers deze uit en voeg ook toe aan de pan. Bak nog een minuutje.
- Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd ze fijn. Doe deze samen met de kookroom, 250 ml van de kippenbouillon en de geraspte parmezaanse kaas bij de kip in de pan en roer goed door
- Laat de saus pruttelen totdat deze wat dikker is.
- Voeg dan de spaghetti toe en roer nog even goed door totdat alles goed gemengd is.
- Bestrooi de pasta met wat verse peterselie, chiliflakes en extra geraspte parmezaanse kaas.
Ook ik loop niet warm voor de gemiddelde ‘pasta met kip’, maar wat is deze lekker! Eenvoudig, enorm smaakvol, heerlijk!
Bedankt voor je leuke reactie! Wat fijn dat deze pasta ook bij jou zo in de smaak valt 🙂 Zo hoeft er niks saais te zijn aan pasta met kip he! 😀
Ik kende het recept al met de zongedroogde tomaatjes waarbij de saus in de oven gaat. Deze gemaakt en doordat hij minder romig is viel hij beter in de smaak, flink gestrooid met de chilivlokken (ik gebruik de Turkse deze vind ik erg lekker) wederom een recept voor in de herhaling !!! Ik heb er een grote schaal geroosterde groenten bij gemaakt met verse Italiaanse kruiden.
Hoe meer chili hoe beter haha! Fijn dat ook deze weer in de smaak viel 🙂 En inderdaad, helemaal top met wat extra groenten erbij! Bedankt voor je reactie weer 🙂
Wat een heerlijke pasta die ik iedereen aanraad. Ik heb deze enkele weken geleden gemaakt. In plaats van kookroom gebruik ik wel altijd slagroom (35% vet). Komende week ga ik deze pasta nogmaals maken, maar nu doe ik er als extra garnering fijngehakte walnoot overheen. Die geeft hopelijk een krokante bite aan het gerecht die ik een beetje miste.
Ohh yumm dat zal inderdaad ook lekker zijn! Misschien kun je het ook een keer proberen met (gerookte) amandelen?
vraagje moet deze in de oven of niet
Nee, in het recept staat omschreven hoe je dit gewoon in de pan maakt!
Na het vlaamse en koreaanse stoofvlees is dit het 3e recept wat ik probeer, en weer superlekker!
Alledrie blijvers!
Wat superleuk om te horen! Bedankt voor je reactie 🙂
Volgens mij bedoel je 150 ml bouillon in plaats van 1,5 liter
Nee hoor, je kookt de spaghetti in 1,5 liter bouilon, vervolgens gebruik je 250 ml van die bouillon voor in de saus. Dit staat zo ook omschreven in het recept. Is er iets fout gegaan in jouw bereiding? Omdat je het recept zo’n lage beoordeling geeft?