Spaghetti met kip in roomsaus

Spaghetti met kip in roomsaus

Eigenlijk maak ik maar zelden pasta met kip.. Ik vind dat vaak niet zo’n heel erg Italiaanse en aantrekkelijke combi. Totdat ik het idee voor een romige pasta met zongedroogde tomaatjes (en kip dus) ergens voorbij zag komen. Toen klonk het ineens wél heel erg lekker! Dus toen besloot ik ook maar eens een poging te doen tot zo’n romige pasta!

Want ook pasta in een roomsaus maak ik eigenlijk niet zo heel erg vaak. Een simpele bechamelsaus vind ik al vaak niet zo heel boeiend, maar een saus met paprikapoeder, bouillon en zongedroogde tomaten klinkt voor mij wat interessanter! En dat werd dit heerlijke romige en pittige pastarecept.

Perfect voor op een doordeweekse avond, want het is écht zo klaar en heel erg makkelijk om te maken. Kijk zelf even hoeveel chili je er overheen strooit. Ligt er denk ik ook aan wat voor paprikapoeder je gebruikt. Ik gebruik vaak al pittig paprikapoeder, zodat heel veel extra chili niet nodig is. Deze pasta heeft in ieder geval wel een lekkere kick nodig! Dus ben vooral niet zuinig met het paprikapoeder én de chiliflakes!

Smakelijk 🙂

Spaghetti met kip in zongedroogde tomaten roomsaus
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Spaghetti met kip in zongedroogde tomaten roomsaus

Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 350 gram spaghetti
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 400 gram kippendijen
  • peper en zout
  • paprikapoeder (ongeveer 2 eetlepels)
  • scheutje olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml kookroom
  • 30 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 potje zongedroogde tomaten op olie
  • verse peterselie
  • chiliflakes
  • extra parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in de kippenbouillon (extra zout in het water is niet nodig). Let op! Gooi de bouillon niet weg, je hebt hier nog een deel van nodig.
  • Snijd de kippendijen in blokjes en kruid rondom met peper, zout en ongeveer 2 eetlepel paprikapoeder. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en bak hier de kipblokjes in rondom bruin.
  • Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kip en bak zo'n 2 minuutjes mee. Maak ook de knoflook schoon, pers deze uit en voeg ook toe aan de pan. Bak nog een minuutje.
  • Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en snijd ze fijn. Doe deze samen met de kookroom, 250 ml van de kippenbouillon en de geraspte parmezaanse kaas bij de kip in de pan. Laat de saus pruttelen totdat deze wat dikker is.
  • Voeg dan de spaghetti toe en roer nog even goed door totdat alles goed gemengd is. Bestrooi de pasta met wat verse peterselie, chiliflakes en extra geraspte parmezaanse kaas.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling