Pasta met gamba’s in roomsaus

Pasta met gamba’s in roomsaus

Ik ben gek op simpele pastareceptjes. Dat zijn namelijk perfecte gerechten voor doordeweeks, want ze zijn snel klaar én ze zijn eigenlijk altijd lekker. Vandaag heb ik weer zo’n mooi recept voor je! Spaghetti met gamba’s in een heel simpele maar smaakvolle roomsaus. Met lekker veel knoflook!

Je brengt de roomsaus op smaak met Parmezaanse kaas, paprikapoeder, citroen en witte wijn. Dat zijn natuurlijk al heerlijke simpele smaakmakers. Perfect om een simpele pasta op smaak te brengen! Vervolgens top je het gerecht nog af met wat extra pijnboompitjes en chili 🙂

Smakelijk!

Pasta met gamba's in roomsaus
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Pasta met gamba’s in roomsaus

Voorbereiding 10 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Pasta met gamba's

  • 350 gram spaghetti
  • scheutje olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 6 teentjes knoflook
  • 400 gram rauwe gamba's
  • zout en peper
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • scheutje witte wijn
  • 250 ml kookroom
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 citroen

Topping

  • geroosterde pijnboompitjes
  • Parmezaanse kaas
  • Chiliflakes
  • Verse peterselie

Instructies

Pasta met gamba's

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Fruit de sjalotjes in de wokpan totdat ze net glazig zijn.
  • Maak de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Voeg toe aan de pan en bak ongeveer 1 minuutje mee.
  • Voeg vervolgens de gamba's toe en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Bak totdat de gamba's net roze zijn.
  • Blus af met een scheutje witte wijn. Voeg vervolgens de kookroom en geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door totdat je een mooie dikke roomsaus hebt.
  • Rasp hier de schil van 1 citroen doorheen en roer nog eens door. Voeg vervolgens de spaghetti toe en roer door totdat de saus mooi aan de slierten spaghetti blijft hangen.

Topping

  • Garneer met geroosterde pijnboompitjes, extra geraspte Parmezaanse kaas, chiliflakes en verse peterselie.
  • Serveer met een frisse salade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling