Deze pasta met zalm in roomsaus zet je binnen 20 minuten op tafel. Supersimpel, maar zó lekker! Geen excuus dus om niet zelf te koken na een drukke werkdag. Oké ik geef toe, dit is geen gezonde maaltijd, maar wel een heel erg lekkere. En als je er gewoon een flinke salade bij serveert, dan krijg je alsnog je nodige groenten binnen.
Net als elke Italiaanse topper heb je niet veel ingrediënten nodig en is het recept voor deze pasta met zalm relatief simpel. Je bakt wat ui en knoflook in een klontje boter, voegt de tijm, peper en room toe en laat dit even trekken. Op deze manier krijgt de room een heerlijke zoete smaak van de ui en neemt het ook de heerlijke tijmsmaak op.
Vervolgens is het een kwestie van op smaak brengen met lekkere parmezaanse kaas en je hebt al een topgerecht! De gerookte zalm voeg je pas op het einde toe. Op deze manier gaart de zalm niet mee, waardoor je de ziltige smaak van de zalm behoud.
Meestal houd ik nog een paar stukjes zalm apart om deze met wat parmezaanse kaas over de pasta heen te strooien, heerlijk! Zo maak je de lekkerste pasta met zalm in roomsaus! Ik gebruik zelf het liefst korte pasta voor dit recept, omdat de saus daar zo heerlijk in blijft hangen. Maar je kunt natuurlijk ook andere pasta gebruiken voor dit recept en bijvoorbeeld tagliatelle met zalm of spaghetti met zalm maken!
Smakelijk!
Pasta met Gerookte Zalm in Roomsaus
Ingrediënten
Pasta met zalm maken
- 300 gram pasta penne of rigatoni
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 klontje boter
- 250 ml kookroom
- bosje verse tijm
- 400 gram gerookte zalm
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- parmezaanse kaas naar smaak
Instructies
Pasta met zalm maken
- Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur en kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente.
- Maak de ui schoon, snipper deze en bak in de boter op laag vuur in een wokpan totdat de ui licht glazig is.
- Maak dan ook de knoflook schoon en snipper deze ook. Bak ongeveer 1 minuutje mee met de ui.
- Snijd ondertussen de gerookte zalm in stukjes.
- Voeg de kookroom aan het uimengsel toe en roer goed door. Voeg hier de verse tijm (alleen de blaadjes), gemalen zwarte peper en een paar stukjes zalm aan toe. Laat op laag vuur pruttelen totdat de smaken door de room zijn opgenomen en de saus wat is ingedikt.
- Rasp een flinke handvol parmezaanse kaas en voeg dit aan de saus toe. Roer de pasta door de saus en roer de gerookte zalmstukjes er op het laatste moment doorheen. Serveer met een Italiaanse salade met balsamicodressing.
Hey Evie,
Op zoek naar een recept om vanavond lekker en makkelijk te smullen, kom ik op jouw site uit. Hoe leuk is dat!
Het gaat vast heel lekker zijn.
Groetjes,
Hee dat is leuk! ? Hier ga je zeker van smullen ja ?
Dit is zoooo lekker.
We eten dit regelmatig.
Ik vervang alleen de kookroom voor roomkaas.
Bedankt voor je reactie! Met roomkaas zal het vast ook heerlijk zijn inderdaad 🙂