Pasta in roomsaus met parmaham en erwtjes

Pasta in roomsaus met parmaham en erwtjes

Ik kom net terug uit Italië en heb een paar prachtige stukken vlees meegenomen, waaronder deze heerlijke prosciutto di parma (parmaham). Mooi moment dus voor een heerlijke simpele pasta met roomsaus en deze prachtige parmaham in de spotlight. Supersimpel, zoals we gewend zijn van de beste Italiaanse recepten, maar heerlijk smaakvol.

Ik was in Bologna en at daar een heerlijke romige pasta met pijnboompitjes, de rest van de ingrediënten waren echt wel anders dan in dit gerecht. Maar ik vond de combinatie van de pijnboompitten en de heerlijke romige saus zo goed, dat ik dat ook in dit gerechtje wilde verwerken! De parmaham en doperwtjes complementeren elkaar daarnaast ook hartstikke goed. De zoute smaak van de ham past perfect bij de zoete erwtjes. En alles bij elkaar geeft dat een heerlijk geheel! Perfect voor deze roomsaus pasta dus 😉

Je kunt deze pasta met roomsaus gewoon maken met de parmaham of prosciutto crudo die je in de supermarkt kunt vinden bij de vleeswaren. Snijd of scheur de ham in stukjes en je bent good to go. Ik vind het lekker om een deel heerlijk knapperig te bakken en een kleiner deel ongebakken toe te voegen. Samen met de pijnboompitjes geeft dit een erg lekkere en leuke variatie in structuren. Geniet van deze pasta met roomsaus, parmaham en erwtjes!

Smakelijk! 😉

Pasta in roomsaus met parmaham en erwtjes

Voorbereiding 10 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram pasta bijvoorbeeld pipe rigate
  • 300 gram prosciutto bijvoorbeeld parmaham of prosciutto crudo
  • klontje boter
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram doperwten
  • 250 ml kookroom
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 1 el gedroogde peterselie
  • peper
  • 75 gram pijnboompitten

Instructies

  • Kook de pasta in ruim gezouten water al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd of scheur tweederde van de prosciutto in stukjes en bak dit in een klontje boter in een grote wokpan knapperig. Maak de sjalotten en de knoflook schoon, snipper deze en voeg toe aan de ham in de pan. Bak mee totdat de sjalotten licht glazig zijn.
  • Voeg de doperwten toe en warm deze mee. Voeg vervolgens de room, geraspte parmezaanse kaas en peterselie toe en breng op smaak met wat peper. Rooster de pijnboompitjes en roer deze samen met de pasta door de roomsaus. Scheur of snijd nu de rest van de prosciutto in stukjes en roer dit door de saus. Lekker met wat extra geraspte parmezaanse kaas er overheen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling