Hongaarse kip paprikash

Hongaarse kip paprikash

Ik ben begonnen met verschillende soorten stoofvlees van over de hele wereld te maken. Ik ben namelijk gek op stoofvlees en er zijn nog zoveel verschillende stoofgerechten die ik nog niet ken. Tijd om daar verandering in te brengen dus!

De Hongaarse goulash kent iedereen denk ik al wel, maar ook Hongarije kent nog andere lokale stoofgerechten. Waarvan deze kip paprikash een mooi voorbeeld is. Als basis (net zoals bij de goulash) gebruik je lekker veel Hongaars paprikapoeder (wat net anders smaakt dan gewoon paprikapoeder) en dus deze heerlijke kenmerkende smaak aan dit gerecht geeft.

Eigenlijk serveer je deze stoofpot met zelfgemaakte Hongaarse soort van dumplings van ei of aardappel. Maar ik koos voor de makkelijke weg en kookte er wat verse gnocchi bij. Niet alles hoeft altijd zelfgemaakt en authentiek te zijn toch 😉

Smakelijk!

Hongaarse kip paprikash
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Hongaarse kip paprikash

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo drumsticks (of 2 per persoon)
  • zout en peper
  • flinke klont boter
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 2 romatomaten
  • 4 el Hongaars paprikapoeder
  • 1 pot kippenfond (zo'n 400 ml)
  • 200 ml crème fraîche
  • 200 ml kookroom
  • verse peterselie

Instructies

  • Kerf de drumsticks rondom in met een scherp mes en kruid met peper en zout. Verhit de boter in een diepe stoofpan en bak hierin de drumsticks rondom bruin. Schep ze uit de pan en zet even opzij.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snipper deze. Bak de uien in het bakvet van de kip totdat ze glazig zijn. Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de uien in de pan en bak ook eventjes mee.
  • Voeg vervolgens de tomatenpuree en bloem toe. Bak eventjes mee totdat de bloem gaar is. Snijd de romatomaten in stukjes en voeg dit samen met het Hongaars paprikapoeder toe aan de pan. Roer alles even goed door. Voeg vervolgens het kippenfond toe en doe de drumsticks weer terug in de pan. Roer alles goed door en stoof in zo'n 45 minuten gaar.
  • Roer er vervolgens de crème fraîche en kookroom doorheen en bestrooi met wat verse peterselie. Lekker met tagliatelle, brood of gnocchi en een frisse salade.
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.