Ik heb een keer een flink pak Hongaars paprikapoeder gekocht en dat smaakt dus echt anders dan ‘gewoon’ paprikapoeder en ik vind het heel erg lekker! En ik maakt er al eerder een keer soep mee, maar nu toch weer anders. Ik combineerde de smaken van de Hongaarse kip paprikash met die van de Hongaarse paddenstoelensoep (die ik al een keer eerder maakte) en dat werd deze heerlijke kip paprikash soep!
De diepere smaak van het Hongaarse paprikapoeder geeft echt een heerlijke smaak aan je gerechten. Ondanks dat dit geen authentiek Hongaars gerecht is, weet ik zeker dat je het lekker gaat vinden! Het is namelijk gewoon een heerlijk Hongaars fusion gerechtje!
En omdat deze soep zo heerlijk hartig en diep smaakt, is het prima als avondeten. Ik vind het wel altijd lekker om een broodje bij de soep te serveren, maar dat hoeft niet eens per se. Waar je zelf zin in hebt!
smakelijk 🙂
Hongaarse kip paprikash soep
Ingredients
- klontje boter
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl bloem
- 3 el Hongaars paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 2 tomaten
- 1 pot kippenfond van 500 ml
- 0,5 liter water
- 100 ml kookroom
Toppings
- 200 gram kippendijen
- 1 liter kippenbouillon
- scheutje olijfolie
- 400 gram gemengde paddenstoelen
- zout en peper
- crème fraîche
- verse peterselie
Instructions
- Verhit de boter in een diepe soeppan. Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Fruit de ui in de boter totdat deze net zacht is.
- Maak de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak ook nog een minuutje mee.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree, bloem, Hongaars paprikapoeder en komijn toe. Roer alles goed door en bak zo'n 3 minuutjes mee.
- Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en voeg ze toe aan de pan. Bak mee totdat de tomaten net uit elkaar beginnen te vallen.
- Voeg dan de kippenfond, het water en de kookroom toe. Pureer de soep met een blender of keukenmachine mooi glad.
Toppings
- Kook de kip 20 minuutjes in een liter kippenbouillon. Trek vervolgens uit elkaar met 2 vorken. Verdeel dit over 4 soepkommen.
- Scheur de paddenstoelen in iets kleinere stukken (maar niet te klein). Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en bak de paddenstoelen net gaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de soep over de 4 kommen en garneer met de gebakken paddenstoelen, crème fraîche en de verse peterselie.