Hongaarse champignonsoep

Hongaarse champignonsoep

Wist je dat de Hongaarse keuken stiekem heel erg lekker is? En wist je dat Hongaars paprikapoeder écht heel anders smaakt dan gewoon paprikapoeder? Genoeg redenen om eens van de Hongaarse keuken te proeven lijkt mij! Naast de meer bekende gerechten als goulash en kip paprikash heeft Hongarije namelijk nog veel meer lekkers te bieden!

En als je eenmaal Hongaars paprikapoeder in huis hebt, dan wil je dat ook gewoon vaker gebruiken! De smaak daarvan is namelijk nog dieper en rokeriger dan van ‘gewoon’ paprikapoeder en dat smaakt naar meer!

Ik maakte er deze heerlijke Hongaarse paddenstoelensoep van. Sowieso ben ik groot fan van champignonsoep of paddenstoelensoep, en deze is eigenlijk alleen nog maar lekkerder dan een gewone champignonsoep. Zeker eens proberen dus!

Smakelijk 🙂

Hongaarse champignonsoep met Hongaars paprikapoeder en crème fraîche
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Hongaarse champignonsoep

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 el boter
  • 400 gram champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 el Hongaars paprikapoeder
  • 100 ml witte wijn
  • 400 ml kippenfond
  • 300 ml melk
  • 3 el bloem
  • 2 el sojasaus
  • 2 el citroensap
  • zout en peper
  • 125 ml crème fraîche

Garnering

  • paar takjes verse dille
  • extra crème fraîche

Instructies

  • Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit de boter in een soeppan en bak hier de ui in totdat deze net glazig en gaar is.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak deze ook even mee totdat het vocht eruit is verdampt.
  • Maak de knoflook en rode peper schoon en snipper dit. Voeg toe en bak nog ongeveer 1 minuutje mee.
  • Voeg dan het Hongaarse paprikapoeder toe en bak nog 1 tot 2 minuten mee. Blus af met de witte wijn. Voeg vervolgens het kippenfond toe.
  • Meng de bloem door de melk en voeg dit ook toe aan de soep. Laat pruttelen totdat de soep wat is ingedikt.
  • Breng dan op smaak met de sojasaus, het citroensap, peper en zout. Laat even opstaan tot de gewenste dikte is bereikt.
  • Roer er dan de crème fraîche doorheen en garneer met extra crème fraîche, verse dille en wat extra Hongaars paprikapoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.