Pastinaak- champignonsoep met hazelnoten

Pastinaak- champignonsoep met hazelnoten

Een heerlijk herfstrecept! Pastinaak en champignon zijn beiden heerlijke herfstgroenten en samen met de hazelnoot (die ik ook met de herfst associeer) vormt dit een heerlijk herfstgerecht! Eigenlijk geboren uit restjes, want ik had nog wat pastinaak en hazelnoten liggen :p Maar soms zijn dat de beste recepten!

Persoonlijk kan ik een soep goed als avondeten eten, zeker met een stukje brood erbij. Ik weet dat sommige mensen daar wat meer moeite mee hebben. Maar geloof me: deze soep vult goed. Meer dan een broodje erbij heb je dan ook echt niet nodig. Ondankt dat ik geen room in het recept gebruik, vind ik de soep toch vrij machtig. Hartstikke lekker hoor! Maar na één kop van deze soep zit je denk ik wel vol :p

Niet erg, want dan houd je misschien wel wat over. Deze pastinaaksoep is namelijk ook hartstikke lekker als lunch. En lekker makkelijk, want je hoeft er die dag dan helemaal niks meer voor te doen. Ja eventjes opwarmen, dat wel, dan is de soep namelijk wel het lekkerst.

Top deze pastinaak- champignonsoep dan lekker af met de basilicumolie en de hazelnoten. De basilicumolie maakt de soep lekker fris en de notige smaak van de hazelnoten past perfect bij de aardse smaak van de pastinaak en de champignons. Een heerlijke combi dus!

Smakelijk 🙂

Pastinaak- champignonsoep met hazelnoten en basilicum olie

Pastinaak- champignonsoep met hazelnoten

Voorbereiding 15 min
Bereiding 20 min
Totale bereidingstijd: 35 min
Porties: 4 personen

Extra benodigdheden

  • blender of staafmixer

Ingrediënten

  • 500 gram pastinaak
  • 250 gram kastanjechampignons
  • klontje boter
  • zout en peper
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el bloem
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 liter paddenstoelen bouillon
  • handje hazelnoten

Basilicum olie

  • bosje verse basilicum
  • 5 el extra vierge olijfolie
  • halve tl citroensap
  • zout en peper

Instructies

  • Schil de pastinaken en snijd in kleine blokjes. Snijd de champignons in vieren. Verwarm de boter in een soeppannetje en bak hier de pastinaakstukjes en champignons in, breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan de pan en bak kort mee. Voeg nu de bloem en oregano toe en bak nog een paar minuutjes mee totdat de bloem gaar is. Voeg vervolgens de bouillon toe. Kook dit totdat de pastinaak gaar is (zo'n 15 minuutjes).

Basilicum olie

  • Maak ondertussen de basilicum olie door de verse basilicum fijn te malen met de olijfolie en citroensap. Breng op smaak met een beetje peper en zout.

Pastinaak- champignonsoep

  • Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Pureer de soep met de staafmixer of blender. En voeg eventueel wat meer water of bouillon toe als je de soep te dik vindt. Ik houd zelf wel van een dikke soep, maar als je 'm wat dunner wil, kan dat dus ook. Bestrooi de soep met de basilicumolie en wat gehakte walnoten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling