Tagliatelle met macademiasaus en zalm

Tagliatelle met macademiasaus en zalm

Dit is echt zo’n maaltijd als je geen zin hebt om te koken, maar wel iets lekkers op tafel wil zetten! Een echt easy monday receptje dus 🙂 In principe is het namelijk een kwestie van pasta koken en er wat lekkere ingrediënten doorheen roeren. Klinkt simpel genoeg toch?

Ik vind de macademia heel goed met de zalm combineren. Macademia nootjes zijn namelijk wat zoeter en (warm)gerookte zalm is lekker zout. Dat past al heerlijk bij elkaar, in een romige pastasaus. Die je nog net even extra op smaak brengt doordat je citroensap toevoegt! Heerlijk en super simpel 🙂

Ik gebruikte verse tagliatelle (van de supermarkt) voor deze pasta, maar je kunt ook prima gedroogde tagliatelle gebruiken.

Smakelijk!

Tagliatelle met macademiasaus, warmgerookte zalm en macademia nootjes
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Tagliatelle met macademiasaus en zalm

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram tagliatelle
  • 2 el macademiapasta
  • 2 kopjes pastawater
  • 1 el citroensap
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • bosje verse peterselie
  • gemalen zwarte peper
  • 300 gram warmgerookte zalm
  • 100 gram macademia nootjes gezouten of ongezouten

Instructies

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bewaar 2 tot 3 kopjes van het pastawater.
  • Roer de macademiapasta door de pasta.
  • Roer er nu ook 2 kopjes pastawater en het citroensap doorheen.
  • Rasp de parmezaanse kaas en roer dit ook door de pasta heen.
  • Hak de peterselie fijn en roer dit ook door de pasta.
  • Breng op smaak met zwarte peper.
  • Trek de zalm met 2 vorken uit elkaar (verwijder evt. de huid) en roer dit ook door de pasta heen.
  • Hak de macademia nootjes grof en strooi deze over de pasta. Enjoy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.