Chocolade crinkle cookies

Chocolade crinkle cookies

Koekjes zijn altijd leuk om te maken, en deze keer ging ik weer een keer voor crinkle cookies, in plaats van de dikke American chocolate chip cookies. Weer een keer wat anders!

De vorige keer maakte in een red velvet variant, en deze keer een chocolade variant 🙂 Met zwarte cacao! Want dat smaakt niet alleen heerlijk intens, ziet er ook vet uit, toch? Pikzwarte koekjes met een mooie poedersuiker crinkle bovenop..

De koekjes zijn zo gemaakt, maar om ervoor te zorgen dat ze niet te plat worden, koel je het deeg eerst even een uurtje. Vervolgens bak je ze in 8 tot 10 minuutjes mooi krokant van buiten en nog lekker chewy van binnen. Genieten dit!

Smakelijk 🙂

Chocolade crinkle cookies van zwarte cacao
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Chocolade crinkle cookies

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 8 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 38 minuten
Porties: 26 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 250 gram tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 staafje oplosespresso
  • 3 el zwarte cacao
  • 150 gram witte chocolade
  • poedersuiker

Instructies

  • Snijd de zachte roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem, oplosespresso cacao en het bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Hak de witte chocolade heel klein en roer dit door het deeg heen.
  • Zet het deeg afgedekt in de koelkast voor tenminste 1 uur, zodat het wat steviger is en makkelijker te rollen tot balletjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet een schaaltje poedersuiker klaar.
  • Rol balletjes van het deeg en rol ze door de poedersuiker. Druk een klein beetje plat en leg wat extra poedersuiker bovenop. Leg ze met voldoende ruimte ertussen op de bakplaat, ze lopen namelijk nog flink uit.
  • Bak de koekjes in 8 tot 10 minuutjes gaar (bij mijn oven was 8 minuten genoeg). Laat ze zo'n 10 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze daarna op een afkoelrooster en laat volledig afkoelen.
  • Bewaar ze in een luchtdichte doos en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.