Pandan crinkle cookies

Pandan crinkle cookies

Ik heb weer een lekker nieuw pandan recept voor je! Deze heerlijke knapperige dunne koekjes zijn heel erg makkelijk om te maken en natuurlijk hartstikke lekker! Met de heerlijke notige smaak van pandan, gecombineerd met kleine stukjes witte chocolade.

Als je, net als ik, gek bent op pandan en het leuk vindt om te bakken, dan moet je deze pandan koekjes ook echt eens een keer proberen! Moeilijk is het niet, wel lekker!

Wil je liever mijn red velvet of chocolade crinkle cookies proberen? Die zijn net zo lekker en net zo makkelijk om te maken!

Smakelijk!

Pandan crinkle cookies
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pandan crinkle cookies

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 8 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 38 minuten
Porties: 24 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el pandanpasta
  • 2 tl bakpoeder
  • 250 gram tarwebloem
  • 200 gram witte chocolade
  • poedersuiker

Instructies

  • Snijd de zachte roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Voeg nu ook het vanille extract en de pandanpasta toe. Mix goed door totdat je een mooi groen mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem, en het bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar totdat de bloem net is opgenomen.
  • Hak de witte chocolade heel klein en roer dit door het deeg heen.
  • Zet het deeg afgedekt in de koelkast voor tenminste 1 uur, zodat het wat steviger is en makkelijker te rollen tot balletjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet een schaaltje poedersuiker klaar.
  • Rol balletjes van het deeg en rol ze door de poedersuiker. Druk een klein beetje plat en leg wat extra poedersuiker bovenop. Leg ze met voldoende ruimte ertussen op de bakplaat, ze lopen namelijk nog flink uit.
  • Bak de koekjes in 8 tot 10 minuutjes gaar (bij mijn oven was 8 minuten genoeg). Laat ze zo'n 10 minuten afkoelen op de bakplaat, leg ze daarna op een afkoelrooster en laat volledig afkoelen.
  • Bewaar de koekjes in een luchtdichte doos en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.