Pandan cookies met witte chocolade

Pandan cookies met witte chocolade

Zijn deze pandan cookies niet prachtig?! Die intense groene kleur vind ik echt heel erg mooi. En naast dat ik ze erg mooi vind, vind ik ze ook nog eens súperlekker! Van alle koekjes die ik tot nu toe heb gemaakt, staan deze zéker in mijn top 3. Zó lekker vind ik ze. Ik zag dit idee voorbijkomen bij Culinessa en was meteen verkocht!

Waarschijnlijk ken je pandan van de Indonesische pandan chiffoncake. Maar geloof mij, met pandan kun je écht veel meer. Zo maakte ik er al eens muffins en macarons mee. En pandan macarons staan ook nog op de planning! Evenals een Japanse pandan cheesecake. Voldoende mogelijkheden dus 🙂 En vooralsnog pakken al mijn pandan experimentjes heel goed uit! Betekent dus dat ik er lekker mee doorga.

Het fijne aan deze koekjes, is dat je ze makkelijk kunt bewaren. Twaalf van deze grote koeken is misschien wat veel in één keer. Maar je kunt zo sowieso een weekje bewaren in een luchtdichte doos en zelfs enkele maanden in de diepvries. Lekker als je het koekje dan nog even opwarmt in de oven voordat je ‘m eet!

Geniet ervan 🙂

Pandan cookies met witte chocolade
0 van 0 stemmen

Pandan cookies met witte chocolade

Voorbereiding 15 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 25 min
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el pandanpasta
  • 300 gram bloem
  • 2 tl maizena
  • mespunt zout
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 1 tl bakingsoda
  • 300 gram witte chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Voeg nu ook de pandanpasta toe en mix nog even totdat je een mooi knalgroen mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem, maizena, bakingsoda en bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar. Hak de chocolade in stukjes en roer dit met de houten lepel door het deeg.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier met een ijsschep mooie hoge bolletjes op. Heb je geen ijsschep? Geen probleem, maak dan mooie grote ronde ballen van het deeg en leg deze op de bakplaat. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken. Bak de pandan cookies ongeveer 9 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi krokant zijn en een beetje bruin worden aan de randjes.
  • Laat de koekjes 5 minuten op de bakplaat afkoelen en schep ze daarna (bijvoorbeeld met een kaasschaaf of taartschep) over naar een rooster zodat ze mooi van onder en boven af kunnen koelen. Zodra de koekjes volledig zijn afgekoeld, kun je ze opeten of bewaren in een luchtdichte doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling