Birthday cookies met witte chocolade en heel veel sprinkles

Birthday cookies met witte chocolade en heel veel sprinkles

Ik had nog een grote pot sprinkles staan, dus daar moet je iets mee hè! En toen ik door de supermarkt liep, zag ik zo’n gezellig doosje met mini marshmallows staan. Nou, daar kan ik natuurlijk ook wel wat mee! Dus maakte ik deze gezellige gekleurde koekjes met stukjes witte chocolade, lekker veel mini marshmallows en nóg meer gezellige sprinkles.

En niet alleen zien ze er superleuk uit, ze zijn ook nog echt superlekker! Doordat de mini marshmallows lekker gekaramelliseerd zijn, krijg je een heerlijk zoet en krokant randje aan je koekjes én heb je wat crunchy en chewy stukjes in je koekjes. Ik vind ze echt heel erg lekker geworden. En deze koekjes zijn natuurlijk superleuk om met je kids te maken.

Of gewoon, zoals ik doe, als volwassene voor andere volwassenen en ze lekker samen opeten! Want komop, wie is er nou te oud voor een heerlijke koek vol leuke sprinkles? Niemand toch 😉 En ook voor een feestje zijn ze natuurlijk perfect. Waar ga jij ze voor maken?

Smakelijk!

Birthday cookies: Grote koeken met witte chocolade, mini marshmallows en heel veel sprinkles

Birthday cookies: Gekleurde koeken met witte chocolade

Voorbereiding 15 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 25 min
Porties: 16 cookies

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 1 tl maizena
  • 1 tl bakingsoda
  • 0,5 tl bakpoeder
  • 200 gram witte chocolade
  • 150 gram verschillende gekleurde sprinkles
  • 100 gram mini marshmallows

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de witte basterdsuiker, kristalsuiker en vanille aroma totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem, maizena, bakingsoda en bakpoeder doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar. Hak de chocolade in stukjes en roer dit samen met de sprinkles en mini marshmallows met de houten lepel door het deeg heen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier met een ijsschep mooie hoge bolletjes op. Heb je geen ijsschep? Geen probleem, maak dan mooie grote ronde ballen van het deeg en leg deze op de bakplaat. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken. Bak de chocolate chip cookies ongeveer 9 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.
  • Laat de koekjes 15 minuten op de bakplaat afkoelen en schep ze daarna (bijvoorbeeld met een kaasschaaf of taartschep) over naar een rooster zodat ze mooi van onder en boven af kunnen koelen. Zodra de koekjes volledig zijn afgekoeld, kun je ze opeten of bewaren in een luchtdichte doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling