Brookies met chocolate chip bodem

Brookies met chocolate chip bodem

The best of both worlds! Dat zijn deze brookies (brownie-cookies) met een heerlijke koekbodem met daar bovenop een fudge brownie laag. Het is machtig, vol chocolade, maar ook echt zó lekker. Het kost je iets meer werk dan een gewone cookie bar of brownie, maar is het ook meer dan waard!

Ik hield het zelf vrij simpel met deze brookie: een chocolate chip bodem en een fudge brownie laag. Maar je kunt hier natuurlijk ook eindeloos mee variëren! Alles wat in één van mijn koekjesrecepten gaat, kun je ook in deze brookie (koekjesbodem) doen, en hetzelfde geldt voor mijn verschillende brownie varianten. Zo wil ik ook nog wel gaan experimenteren met nieuwe brookie varianten!

Want dit ga je gegarandeerd geweldig vinden 🙂 En dan weet ik zeker dat je mijn verschillende varianten ook nog wil uitproberen 😉 Deel de brookies met al je lieve vrienden en familie! Want hierna kun je niks meer fout doen!

Smakelijk!

Chocolate chip brownie brookies
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Brookies met chocolate chip bodem

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 24 stukjes
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • brownie vorm
  • standmixer

Ingrediënten

Cookie laag

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • mespunt zout
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl baksoda
  • 200 gram melkchocolade

Brownie laag

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 270 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram bloem
  • 40 gram cacao

Instructies

Cookie laag

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht). Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Zeef er dan de bloem, maizena, bakingsoda, zout en bakpoeder boven en roer met een houten lepel door het deeg. Meng het goed door elkaar. Snijd de melkchocolade in stukken en roer deze door het deeg heen.
  • Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, knip ze dan wel wat korter af zodat ze niet in de brookies waaien). Druk het deeg plat en verdeel het evenredig over de vorm. Maak nu de volgende laag.

Brownie laag

  • Snijd de boter en de pure chocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet raken). Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
  • Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in hoeveelheid is verdubbeld. Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix alles door elkaar totdat het één glad geheel is. Zeef hier vervolgens de bloem en cacao boven en spatel alles door tot een mooi egaal beslag.

Brookies

  • Giet het browniebeslag op het koekjesdeeg en strijk glad. Bak de brookie in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Iis de brownie laag nog heel erg wiebelig na 30 minuten? Bak de brookie dan nog zo'n 5 tot 10 minuutjes extra.
  • Laat de brookie eerst afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens nog een paar uur in de koelkast (de brownie wordt dan wat vaster en loopt daardoor niet meer uit). Haal de brookie daarna pas uit de vorm en snijd 'm dan in stukjes.

2 thoughts on “Brookies met chocolate chip bodem”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling