Pandan muffins

Pandan muffins

Vind jij die heerlijke felgroene pandan (chiffon)cake ook altijd zo lekker? Dan vind je deze pandan muffins vast ook lekker! Het principe is namelijk hetzelfde, maar dan iets minder luchtig en in muffin vorm 🙂 Maar zéker net zo lekker! Ik vind muffins altijd top, omdat je ze makkelijk meeneemt, uitdeelt en er gewoon snel eentje tussendoor kunt eten. Ook zijn ze relatief goed (langer) te bewaren en kun je ze mooi onder een stolp op de eettafel zetten. Love it!

En ik vind het leuk dat deze pandan muffins een keer wat anders zijn dan de standaard pandan chiffon cake die je waarschijnlijk al kent. En je bakt ze zo lekker even tussendoor :p Voldoende goede redenen om ze zelf te gaan bakken? Ik denk van wel, maar dat is natuurlijk aan jou!

Sluit er bijvoorbeeld een lekkere Indonesische rijsttafel of maaltijd mee af 🙂 Een leuke en verrassende afsluiter denk ik! Sowieso een lekkere afsluiter 🙂 Met een kopje thee of koffie erbij en je bent een gelukkig mens.

Geniet ervan!

Pandan muffins
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pandan muffins

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 50 minuten
Porties: 6 XL muffins
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el pandan pasta
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • extra kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen. Meng hier vervolgens de eieren en de pandan pasta met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder en maizena goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de muffins in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.