Zo eens in de zoveel tijd maak ik weer een keer zelf muffins. Ik vind de meeste muffins namelijk maar klein, te vast en niet fluffy genoeg. Terwijl het hartstikke makkelijk is om zelf goede muffins te maken! En ze zijn ook echt snel klaar.
Deze keer koos ik voor citroenmuffins met een vulling van pistachepasta. Een heerlijke combi vind ik zelf 🙂 Je roert wat citroenrasp door het muffinbeslag en vult de muffins met een zoete frisse pistachepasta die je maakt van pistachepasta, poedersuiker, citroen en (karne)melk.
Ik maakt altijd best grote muffins, ik vind namelijk dat een muffin niet hetzelfde is als een cupcake en er dus ook niet hetzelfde uit moet zien, ook niet qua formaat. Maar daardoor heb je dus wel ineens 6 flinke muffins.. Maar je kunt deze muffins prima invriezen! Verpak ze allemaal apart in een zakje en vries ze apart in. Laat voordat je ze wil eten even een uurtje ontdooien en je hebt weer heerlijke muffins!
Smakelijk 🙂
Citroen muffins met pistache vulling
Extra benodigdheden
Ingrediënten
Citroenmuffins
- 60 gram ongezouten roomboter
- 60 ml zonnebloemolie
- 200 gram witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 120 ml karnemelk
- 220 gram tarwebloem
- 2 tl bakpoeder
- 2 tl maizena
- mespunt zout
- 2 citroenen
- 200 gram witte chocolade
- extra kristalsuiker
Pistachevulling
- 100 gram pistachepasta
- 50 gram poedersuiker
- 1 citroen
- scheutje karnemelk
Instructies
Citroenmuffins
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie in een grote mengkom.
- Roer hier met een garde de witte basterdsuiker en de vanillesuiker doorheen.
- Meng hier vervolgens de eieren met de garde doorheen.
- Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel.
- Rasp de schil van 1 citroen en hak de witte chocolade grof. Spatel dit voorzichtig samen met de bloem, maizena, het zout en bakpoeder door het beslag heen.
- Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.
- Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van de muffins.
- Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar.
- Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.
Pistachevulling
- Mix de pistachepasta, poedersuiker en het sap van 1 citroen goed door elkaar. Roer er zoveel karnemelk doorheen totdat je een vulling krijgt die stevig, maar ook zacht genoeg is om te spuiten.
- Steek met een klein rond (uitsteek)vormpje in de bovenkant van de muffin om ruimte te maken voor de vulling.
- Steek hier de spuitzak in en spuit er de vulling in. Bewaar de muffins in een luchtdichte doos.