Blueberry muffins met citroen en maanzaad

Blueberry muffins met citroen en maanzaad

Citroen en maanzaad is een nieuwe hippe en lekkere combi! En blueberries in muffins is een heel erg traditionele (en lekkere) combi! Wat gebeurt er als we deze samen gooien? Nou dat wordt dus ook hartstikke lekker! Dan krijg je namelijk heerlijke friszoete fruitige muffins 🙂 met een crunch van het maanzaad.

En net zoals al mijn muffinrecepten, zijn deze ook zó gemaakt. Het grootste deel van de tijd zit ‘m namelijk in de oventijd. Het is enkel een kwestie van het beslag maken, beslag in de muffinvormpjes en de oven in! En na een half uurtje in de oven heb je deze heerlijke zelfgebakken muffins!

Deel ze uit, eet ze bij de thee of koffie, eet ze als toetje, wat je er ook mee doet: geniet er vooral van!

Smakelijk 🙂

Blueberry muffins met citroen en maanzaaad
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Blueberry muffins met citroen en maanzaad

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 6 XL muffins
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 2 citroenen
  • 220 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • mespunt zout
  • 200 gram blauwe bessen
  • 3 el maanzaad
  • extra kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de basterdsuiker doorheen.
  • Meng er vervolgens de eieren met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Rasp de gele schil van de 2 citroenen en roer dit ook door het beslag. Voeg ook het sap van beide citroenen toe. Wissel nu de garde om voor een spatel.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder en maizena goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Voeg nu ook het maanzaad en de blauwe bessen toe. en roer verder door Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet.
  • Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag met een ijsschep in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de muffins in 25 tot 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Notities

Maak je kleinere muffins (cupcake formaat), dan krijg je meer dan 6 muffins. Doe de vormpjes dan niet te vol en bak ze zo’n 5 tot 10 minuten korter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling