Blueberry muffins met witte chocolade

Blueberry muffins met witte chocolade

Ken je die heerlijke grote fluffy muffins die je bij de bakker kunt kopen? Die wilde ik graag zelf maken! Maar mijn eerste poging was echt volledig mislukt.. Kleine vaste en kleffe muffins. Niet de juiste verhoudingen, ingrediënten en het beslag teveel gemixt (dooddoener voor goede muffins blijkbaar). Dus toen ben ik me écht goed gaan inlezen en heb ik verschillende (fluffy!) muffin recepten vergeleken en ben ik gaan kijken wat in alle recepten overeenkwam. En op basis daarvan heb ik dit heerlijke recept voor blueberry muffins met witte chocolade gemaakt! Echt zó lekker.

En ik heb het al wel vaker gezegd, ik ben geen held in bakken. Maar ik merk wel dat ik er steeds beter in word! 🙂 De American cookies heb ik inmiddels al goed onder de knie. En ook de cake- en muffin recepten gaan nu een stuk beter dan voorheen. Ik merk dat ik wat meer gevoel begin te krijgen voor de verhoudingen en de dikte en consistentie van het beslag. Heel erg fijn, want daardoor worden ook mijn recepten beter! En daar profiteer jij dan weer van 😉

Deze blueberry muffins met witte chocolade zijn zo heerlijk luchtig en fluffy van binnen en lekker krokant bovenop door de suiker die je er op het laatst nog overheen strooit. Ik ben echt heel erg blij met dit recept en zou dit elke dag wel kunnen eten, zo lekker! Let wel op dat ik erg grote muffinvormen gebruik voor dit recept. Maak je kleinere muffins, houd dan ook echt een kortere baktijd aan. Waarschijnlijk is dan een totale baktijd van 20 minuten al voldoende. Test de garing van je muffins altijd met een satéprikker, dan kun je bijna niet misgaan.

Steek de satéprikker in de muffin, komt deze er schoon uit? Dan is je muffin gaar! Zit er nog wat nat beslag aan de satéprikker? Dan moeten je muffins nog even verder garen.

Smakelijk!

Blueberry muffins met witte chocolade

Blueberry muffins met witte chocolade

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 6 grote muffins

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten boter gesmolten
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille aroma
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • mespunt zout
  • 200 gram blauwe bessen
  • 200 gram witte chocolade
  • extra kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de kristalsuiker doorheen. Mix hier vervolgens het ei en het vanille aroma met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel. Hak even tussendoor de witte chocolade grof.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, maizena en zout goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de bosbessen en gehakte witte chocolade toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag nu in 6 grote muffin vormen. Strooi nu een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van de muffins.
  • Bak de muffins 20 minuten op 200 graden, verlaag dan de temperatuur naar 180 graden en bak nog ongeveer 10 tot 15 minuten. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *