Bramen muffins met pure chocolade

Bramen muffins met pure chocolade

Bramen en chocolade vind ik altijd zo’n fantastische combi. En fruit in een muffin blijkt na mijn blueberry muffins en aardbeien muffins ook een erg groot succes te zijn (lekker!). Tijd voor nóg meer heerlijke fruitmuffins dus! En je raadt het vast al: muffins met bramen en pure chocolade. En dat was wederom een heerlijke combinatie en weer een superlekker recept.

En wat ik altijd zo fijn vind aan muffins, is dat het een super easy recept is en een recept dat je écht zó klaar hebt. Ja ze moeten een half uurtje in de oven. Maar het maken van het beslag kost je echt geen moeite of tijd. En omdat ik dus nog karnemelk in de koelkast had liggen, wat ik zelf nooit drink, maar wel gebruik om muffins mee te maken, moest ik maar meer muffins maken om de karnemelk op te maken :p

Een heerlijk excuus toch? Om weer eens wat lekkere muffins op tafel te zetten. En ondanks dat ik het superleuk én lekker vind om muffins te maken, eet ik er zelden eentje helemaal op. Ze zijn namelijk mega! Wat er wel heel mooi uitziet, maar waardoor ze ook best heftig zijn. Ik deel ze dus het liefst én geef er graag een aantal weg 🙂

Smakelijk!

Bramen muffins met pure chocolade

Bramen muffins met pure chocolade

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 6 XL muffins

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 220 gram bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 tl maizena
  • mespunt zout
  • 300 gram bramen
  • 200 gram pure chocolade
  • extra kristalsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter in een pannetje en meng dit vervolgens met de zonnebloemolie. Roer hier met een garde de donkere basterdsuiker doorheen. Meng hier vervolgens de eieren en het vanille aroma met de garde doorheen. Voeg vervolgens ook de karnemelk toe en roer goed met de garde. Wissel nu de garde om voor een spatel. Hak even tussendoor de pure chocolade grof en snijd de bramen eventueel in stukjes.
  • Mix in een aparte kom met een lepel de bloem, het bakpoeder, maizena en zout goed door elkaar. Zeef dit boven het natte mengsel en spatel heel voorzichtig door elkaar. Je gaat nu klontjes zien, maar dat is niet erg. Als de droge ingrediënten half zijn opgenomen in het natte mengsel, voeg je de bramen en gehakte pure chocolade toe. Blijf voorzichtig spatelen totdat je net geen droge bloem meer ziet. Doe muffinpapiertjes in de muffinvormen. Schep het beslag in 6 grote muffin vormen. Strooi vervolgens een dun laagje kristalsuiker over de bovenkant van het beslag.
  • Bak de muffins in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Steek een satéprikker in de muffins om te checken of ze gaar zijn. Als de satéprikker er schoon uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze ongeveer 10 minuten in de muffinvorm afkoelen. Haal de muffins vervolgens uit de vormen en laat ze volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling