Rabarber limoncello

Rabarber limoncello

Als ik wist dat limoncello maken zo makkelijk was, dan had ik het veel eerder gedaan. Het belangrijkste wat je nodig hebt, is een flinke berg citroenen en een nog grotere portie geduld. Want het duurt wel 6 weken totdat de smaken voldoende in de wodka zijn getrokken en je de zelfgemaakte limoncello dus kunt proeven. Maar dan heb je ook wel wat!

Ik wilde een leuke variant maken op de normale limoncello, dus gebruikte naast citroenen ook een paar stengels rabarber. En dat is een erg lekkere toevoeging! 🙂 Mijn volgende variant wordt denk ik een orancello (met sinaasappels) of een variant met aardbeien misschien?

Je hebt dus heel erg veel citroenen nodig om zelf limoncello te maken, maar dus alleen maar de schillen.. Maar wat doe je dan met al die schilloze citroenen?! Nou daar heb ik ook een goede tip voor, want ik zat natuurlijk met hetzelfde probleem :p Maak daar lekker zelfgemaakte citroenlimonade van! Dat is namelijk ook heeeerlijk! Het recept voor citroenlimonade vind je hier!

Geniet van de limoncello 🙂

Rabarber limoncello - Helemaal zelfgemaakt!
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Rabarber limoncello

Voorbereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 750 ml
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • Grote glazen fles van 1 liter (die goed dicht kan)

Ingrediënten

Limoncello basis

  • 500 ml wodka van goede kwaliteit
  • 10 citroenen
  • 4 stengels rabarber

Limoncello afmaken

  • 300 ml water
  • 120 gram suiker

Instructies

Limoncello basis

  • Schil met een dunschiller de gele schillen van de citroenen (niet het wit, want dat is bitter). Snijd de rabarber in stukken. Doe dit samen met de wodka in de glazen fles. Laat 6 weken trekken op een donkere plek.

Limoncello afmaken – na 6 weken

  • Verwarm de suiker met het water totdat alle suiker is opgelost. Laat dan afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Zeef de wodka en gooi de citroenschillen en rabarber weg. Meng de wodka met het suikerwater en je hebt je zelfgemaakte rabarber limoncello!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling