Limoncello ijs met lemoncurd

Limoncello ijs met lemoncurd

Sinds ik een ijsmachine heb, staat dit al op mijn lijstje om te maken! Ik maakte eerder al ijs met licor 43, dus ik weet dat ijs maken met alcohol er in gewoon kan. Wat ik wel merk, is dat het ijs dan wel wat zachter wordt. Op de foto zie je ook dat het vrij snel al begon te smelten.. Niet erg, maar wel iets waar je rekening mee moet houden! Eet het dus vooral zo snel mogelijk op nadat je het uit de diepvries haalt 🙂

Ik maakte dit ijs dus met behulp van een ijsmachine. Maar dat hoeft helemaal niet. Ook zonder ijsmachine kun je dit heerlijke ijs maken. Wel iets meer werk, omdat je dan het ijs regelmatig moet doorroeren, zodat er geen ijskristallen ontstaan. Nou voorkomt de gecondenseerde melk dit al voor een deel, maar voor het lekkerste romigste limoncello ijs is het toch belangrijk het ijs lekker vaak door te roeren.

Omdat ik dit limoncello ijs maakte op een dag dat ik ook nog heel veel andere dingen maakte, gebruikte ik lemoncurd uit een pot. Ik vind de lemon curd van Chivers echt heel lekker, maar zelfgemaakt is natuurlijk nóg lekkerder. Dus heb je wat meer tijd, dan zou ik adviseren ook de lemon curd zelf te maken! Dat kan met dit lemon curd recept 🙂

Smakelijk!

Limoncello ijs met lemon curd en citroen
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Limoncello ijs met lemoncurd

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 5 uur 30 minuten
Porties: 1.5 liter ijs
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsmachine (optioneel)

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 1 el suiker
  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 2 citroenen
  • 200 ml limoncello
  • 1 pot lemoncurd of zelfgemaakt

Instructies

  • Splits de eieren, je hebt voor dit recept alleen de dooiers nodig.
  • Mix de dooiers met de suiker tot een mooi bleek luchtig mengsel met de mixer. Dit kan zo'n 10 minuutjes duren. Het volume is dan nagenoeg verdubbeld.
  • Verwarm de helft van de slagroom met de gecondenseerde melk tot net niet aan de kook. Draai dan het vuur laag.
  • Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de gemixte eidooiers onder regelmatig roeren.
  • Doe het vervolgens terug in de pan en rasp hier de schil van de 2 citroenen bij.
  • Laat het ijsmengsel op laag vuur langzaam indikken tot een soort vla substantie.
  • Roer goed door elkaar, zeef het en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Roer er dan pas de limoncello doorheen.
  • Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het ijsmengsel.
  • Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze zo'n 60 minuten laten draaien.
  • Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.
  • Schep vervolgens een deel van het ijs in een diepvriesbak en verdeel hier wat lemoncurd overheen.
  • Schep hier weer een laag ijs op en verdeel daar weer wat curd overheen. Doe dit tot al het ijs in de diepvriesbak zit en eindig met een laag ijs.
  • Het is vrij zacht ijs, vanwege de limoncello, dus eet het zo snel mogelijk na het serveren! Met een shotje limoncello erbij natuurlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.