Lemon curd recept: Zo kun je zelf lemon curd maken

Lemon curd recept: Zo kun je zelf lemon curd maken

Met dit lemon curd recept weet jij straks precies hoe je zelf lemon curd kunt maken. Het is namelijk helemaal niet moeilijk, maar je moet het wel even weten. En ook niet onbelangrijk: je moet er ook wat geduld voor hebben. Dat vond ik zelf nog wel het moeilijkste stuk 😛

De lemon curd heeft namelijk wel even de tijd nodig om in te dikken. En dat kost nou eenmaal wat tijd. Zelfs als je denkt, dit mengsel is echt véél te dun, komt het nog goed. Geloof me! De lemon curd lijkt in het begin misschien wat dun, maar deze kan heel snel dik worden, na zo’n 15 minuutjes garen zie je zeker al verschil.

En nu heb je heerlijke zelfgemaakte lemon curd, maar wat doe je er mee? Nou, smeer het bijvoorbeeld eens op je boterham, roer het door een toetje (bij je ijs of yoghurt bijvoorbeeld) of roer het door wat kwark met granola als ontbijtje. Je kunt hier echt zóveel mee! Daarom is het ook zo’n fijn spul.

Ik maakte deze lemon curd bijvoorbeeld voor een toetje. Namelijk voor een heerlijke monchou mousse met lemon curd. Ik ben heel benieuwd wat jij hiermee gaat maken!

Smakelijk 😉

Lemon curd recept: Zo kun je zelf lemon curd maken
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Lemon curd recept: Zo kun je zelf lemon curd maken

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 35 minuten
Porties: 1 portie
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • zeef

Ingrediënten

  • 120 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 150 ml citroensap van 3 citroenen
  • 2 eieren geklutst

Instructies

  • Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Snijd de boter in blokjes en doe dit samen met de witte basterdsuiker in een (glazen kom). Je gaat dit au bain marie smelten boven kokend water. Zet een pan kokend water op het fornuis en zorg dat het water de kom niet raakt. Zo kun je het mengsel smelten en garen op een goed te controleren temperatuur. Smelt op deze manier de boter met de suiker onder regelmatig roeren
  • Pers ondertussen de citroenen uit totdat je 150 ml citroensap hebt. Voeg dit toe aan het gesmolten boter-suikermengsel. Roer dit voorzichtig door elkaar tot een egaal mengsel. Kluts de eieren en voeg deze ook toe aan het mengsel. Blijf nu regelmatig roeren voor 20 tot 30 minuten (afhankelijk van hoe hoog je het gas hebt staan) totdat je een mooie dikke curd hebt. De curd dikt nog iets in als deze afkoelt. Je hebt een mooie dikte als de curd langzaam van je lepel valt. Denk aan de dikte van yoghurt. Maar de dikte is natuurlijk ook een kwestie van voorkeur.

Notities

Je kunt de lemon curd in een glazen (af te sluiten) pot ongeveer 2 weken bewaren in de koelkast (er zitten immers eieren in). Wil je de lemon curd lange bewaren? Dan kun je een weckpot uitkoken en de curd hierin bewaren. De lemon curd wordt dan maanden in plaats van weken houdbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.