Lemon curd rolls met roomkaastopping

Lemon curd rolls met roomkaastopping

Een leuke lente variant op cinnamonrolls. Namelijk heerlijke zachte broodjes met lemon curd en maanzaad. Met een heerlijke zachte roomkaastopping! Net zo lekker als mijn cinnamon rolls, maar dan natuurlijk wel echt anders. Deze broodjes zijn heerlijk zoet en fris en smaken wat mij betreft echt naar het voorjaar 🙂

Deze lemon curd broodjes zijn natuurlijk ook harstikke leuk voor de Paasbrunch! Begin met wat lekkere hartige gerechtjes en eindig met (o.a.) deze heerlijke frisse lemon curd rolls. Een mooi ingrediënt voor een geslaagde Paasbrunch!

Het lekkerste is natuurlijk als je de lemon curd zelf maakt, maar voor dit gerecht maakt het niet zo heel veel uit. Ik was deze keer lui en gebruikte lemon curd uit een pot. Maar heb je tijd genoeg, ga dan zeker voor de zelfgemaakte variant!

Geniet ervan 🙂

Lemon curd rolls met roomkaastopping
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Lemon curd rolls met roomkaastopping

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 25 minuten
Rijzen:3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 45 minuten
Porties: 12 lemon curd rolls
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Deeg

  • 250 ml lauwwarme melk
  • 1 el witte basterdsuiker
  • 7 gram gedroogde gist
  • 450 gram patentbloem
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 2 eidooiers op kamertemperatuur
  • 60 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 3 el maanzaad
  • 1 tl zout

Vulling

  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 80 gram witte basterdsuiker
  • 20 gram vanillesuiker
  • 1 pot lemon curd

Topping

  • 100 gram monchou roomkaas
  • 50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el lemon curd
  • 50 ml melk
  • extra maandaadjes
  • citroenzest

Instructies

Deeg maken

  • Verwarm de melk tot lauwwarm (niet te heet). Roer hier de suiker en de gist met een vork doorheen.
  • Laat 10 minuten staan totdat je gist schuimt. Schuimt het niet? Dan is wellicht je gist niet meer goed of je melk was te heet. Begin in dat geval opnieuw.
  • Kneed er vervolgens met een (stand) mixer met deeghaken de bloem, suiker en eidooiers doorheen.
  • Voeg na 10 minuten kneden de boter (blokje voor blokje – voeg pas nieuwe boter toe als de vorige volledig is opgenomen door het deeg).
  • Voeg daarna het zout en maandzaad toe en kneed nog 5 minuten door.
  • Doe het deeg in een kom en dek af met plasticfolie. Laat 1 tot 1,5 uur rijzen op een warme plek.

Vulling

  • Roer de zachte boter met de witte basterdsuiker en de vanillesuiker tot een mooi smeerbaar mengsel.
  • Bebloem je werkblad en rol het deeg uit tot een mooie rechthoekige lap deeg van ongeveer een halve cm dik.
  • Bestrijk de bovenkant van de deeglap met de botervulling. Verdeel hier vervolgens de lemoncurd overheen.
  • Nu ga je de deeglap zo strak mogelijk oprollen, aan de langste kant. Knijp vervolgens de zijkanten een beetje dicht.
  • Vet een ovenschaal (of ovenschalen) in met olie of boter.
  • Snijd van de rol plakjes af van zo'n 4 cm en leg deze met de snijkant naar boven. Doe dit tot al het deeg op is en je rolletjes allemaal in een ovenschaal liggen. Zorg dat er voldoende ruimte tussen zit zodat ze nog kunnen rijzen!
  • Dek af met plasticfolie en laat ze nog 1 tot 1,5 uur rijzen totdat ze in volume zijn verdubbeld.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bak de broodjes in 25 minuten mooi gaar. Bestrijk de broodjes met gesmolten boter en dek af met een theedoek. Laat voleldig afkoelen.

Monchoufrosting

  • Mix voor de frosting eerst de monchou luchtig. Voeg dan de boter toe en mix totdat deze net zo luchtig is als de monchou.
  • Mix er dan voorzichtig de poedersuiker doorheen.
  • Voeg dan het vanille extract en de melk toe en mix goed door elkaar tot een mooi smeuïg mengsel. Wil je de frosting wat dunner hebben, dan kun je meer melk toevoegen.
  • Verdeel de frosting over de broodjes en bestrooi eventueel nog met wat extra maanzaad en citroenrasp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.