Vietnamese spring rolls (Gòi Cuôn)

Vietnamese spring rolls (Gòi Cuôn)

Voor een superleuke samenwerking met Discovered.nl ging ik aan de slag met hun Exotische Fruitbox. Met de heerlijke sappige mango’s en zoetzure passievruchten uit deze box maakte ik deze leuke verse Vietnamese spring rolls. Super lekker én gezond! Bomvol groenten en fruit met een frisse zoutzure dipsaus van passievrucht.

Ik maakte zowel een variant met gamba’s en vissaus dipsaus als een vegetarische variant met lekker veel mango & sojaboontjes met een sojadipsaus. Voor ieder wat wils dus!

Ik had dit soort spring rolls hiervoor dus ook nog nooit gemaakt, maar als je eenmaal 1 of 2 spring rolls hebt gerold, ben je zo gewend aan de rijstvellen en het rollen dat het niet meer zo moeilijk is gelukkig 🙂 Ik heb ook een handig instructiefilmpje toegevoegd zodat je ziet hoe ik de spring rolls lekker makkelijk zo mooi rolde als op de foto!

Dit is zo’n heerlijke manier om lekker vers en gezond te eten! Door het exotisch fruit in de spring rolls waan je je zelf ook nog eens bijna in Azië. Ik serveerde de spring rolls als avondmaaltijd, maar je kunt ze ook als voorgerecht of hapje serveren. Met dit recept maak je er in ieder geval minstens 10, afhankelijk van hoe vol je ze stopt 😉 Maar dat is dus sowieso genoeg om er als hoofdgerecht van te kunnen genieten!

Belangrijk om rekening mee te houden: de rijstvellen kunnen wat vochtig worden door de mango waardoor ze op den duur makkelijker kunnen scheuren. Eet de spring rolls dus het liefst zo vers mogelijk. Hoe langer je ze bewaart, hoe groter de kans op scheuren.

Smakelijk!

Fresh Vietnamese spring rolls met mango, sojaboontjes en gamba's (ook vega optie) - Gòi Cuôn
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Vietnamese spring rolls (Gòi Cuôn)

Voorbereiding 30 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 10 spring rolls
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Dipsaus

  • 1 rode peper
  • klein stukje gember (maximaal 1 cm)
  • 2 passievruchten
  • 6 el water
  • 3 el vissaus vega optie: donkere sojasaus
  • 1 tl limoensap
  • 1 tl palmsuiker
  • 1 tl sesamolie

Spring rolls

  • 100 gram vermicelli
  • 1 pak rijstvellen (10 – 15 stuks)
  • 1 winterpeen
  • 0,5 komkommer
  • 1 mango
  • 200 gram sojaboontjes
  • 200 gram taugé
  • 100 gram gekookte gamba's (optioneel) vega optie: extra mango & sojaboontjes
  • gezouten pinda's
  • flinke bos verse munt

Instructies

Dipsaus

  • Maak de rode peper schoon en snipper deze heel fijn. Maak de gember schoon en rasp deze. Doe dit in een kommetje.
  • Schep hier de inhoud van de passievruchten bij en meng met de overige ingrediënten voor de dipsaus. Zet opzij terwijl je de spring rolls maakt.

Spring roll vulling

  • Kook (of wel) de vermicelli volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel vervolgens goed af met koud water.
  • Schrap de wortel en snijd de wortel in korte dunne reepjes. Haal met een lepeltje de zaadjes uit de komkommer (gooi deze weg) en snijd ook de komkommer in dunne reepjes.
  • Maak de mango schoon en snijd de mango in stukjes. Hak de pinda's grof en pluk de blaadjes munt van de takjes.
  • Leg alle groenten, de mango, munt en pinda's klaar in verschillende kommetjes en leg een schone theedoek in het midden.
  • Zet een grote platte schaal (waar de rijstvellen helemaal in passen) klaar en vul deze met warm water.

Spring rolls maken

  • Week 1 rijstvel in het warme water totdat deze zacht is, maar eigenlijk nog te stevig aanvoelt om te eten (deze wordt nog zachter). Leg dan het vel op de theedoek.
  • Verdeel hier de ingrediënten over, zorg dat je aan de zijkanten nog voldoende ruimte hebt om de spring roll te vouwen. En leg de vulling in een dun rijtje vooraan je vel.
  • Begin met de vermicelli, verdeel daar de overige ingrediënten over en eindig met de gamba's of de mango & sojaboontjes (vega optie), leg deze net achter de rest van de vulling zodat je deze straks mooi bovenop kunt rollen.
  • Vouw het rijstvel over het eerste deel van de vulling (nog niet over de gamba's of de mango & sojaboontjes), vouw vervolgens de zijkanten naar binnen. Rol dan verder (over de gamba's of mango & sojaboontjes) en rol zo strak mogelijk totdat de spring roll dicht zit. Doe dit met alle rijstvellen totdat de rijstvellen en de vulling op zijn.
  • Serveer de spring rolls met de dipsaus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling