Verse spring rolls met rauwe zalm

Verse spring rolls met rauwe zalm

Ik had prachtige verse zalm van de markt! En als je zo’n mooie zalm hebt, dan vind ik dat je de zalm het beste rauw kunt eten, dat blijft gewoon heerlijk toch?! Dus ik besloot er een soort fusion sushi spring rolls van te maken. Eigenlijk zijn dit soort spring rolls Vietnamees, maar ik vulde ze dus met een soort Japanse sushi vuling.

En dat is een prima fusion recept wat mij betreft! De smaken gaan namelijk harstikke goed samen en het lijkt me een stuk makkelijker om te maken dan verse sushi 🙂 Win-win toch?

Ik bestrooide de spring rolls met wat krokante wasabi nootjes, omdat ik een crunch aan een gerecht altijd erg lekker vind. Deze wasabi nootjes komen van de Action (die zijn top!), maar de meeste supermarkten hebben ze tegenwoordig ook, dus je moet ze vast kunnen vinden!

Ps. bijgevoegd filmpje is van een ander recept, maar zo kun je wel goed zien hoe je de spring rolls het beste kunt rollen.

Smakelijk 🙂

Verse spring rolls met rauwe zalm en sushirijst
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Verse spring rolls met rauwe zalm

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 10 spring rolls
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 100 gram sushirijst
  • 1 avocado
  • 0,5 komkommer
  • 100 gram wakame (zeewiersalade)
  • 150 gram sojaboontjes
  • 200 gram rauwe zalm zo vers mogelijk (liefst sashimi kwaliteit)
  • 10 rijstvellen

Serveer met

  • wasabinootjes
  • Japanse sojasaus

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Spring roll vulling

  • Maak de avocado schoon en snijd in plakjes. Maak de komkommer schoon en snijd deze in halve plakjes.
  • Kook de sojaboontjes (als je ongekookte hebt). Doe alle groenten in een apart kommetje.
  • Snijd de zalm in mooie dunne plakjes, net zoals sashimi.

Spring rolls maken

  • Week 1 rijstvel in het warme water totdat deze zacht is, maar eigenlijk nog te stevig aanvoelt om te eten (deze wordt nog zachter). Leg dan het vel op de theedoek.
  • Verdeel hier de ingrediënten over, zorg dat je aan de zijkanten nog voldoende ruimte hebt om de spring roll te vouwen. En leg de vulling in een dun rijtje vooraan je vel.
  • Begin met de sushirijst, verdeel daar de overige ingrediënten over en eindig met de zalm, leg deze net achter de rest van de vulling zodat je deze straks mooi bovenop kunt rollen.
  • Vouw het rijstvel over het eerste deel van de vulling (nog niet over dezalm), vouw vervolgens de zijkanten naar binnen. Rol dan verder (over de zalm) en rol zo strak mogelijk totdat de spring roll dicht zit. Doe dit met alle rijstvellen totdat de rijstvellen en de vulling op zijn.
  • Serveer de spring rolls met Japanse sojasaus en strooi er wat fijngehakte wasabi nootjes overheen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.