Pasta met pistache pesto en spekjes

Pasta met pistache pesto en spekjes

Een leuke variant op de normale pasta pesto! Namelijk pasta met zelfgemaakte pesto van pistachenootjes. Eigenlijk wilde ik deze pasta pesto met mortadella maken (want mortadella en pistache is goed!!), maar dat hadden ze niet bij mijn AH, dus werd het deze variant met spekblokjes. Wat gelukkig ook érg goed smaakte! 🙂

Ben je wel benieuwd naar de smaak van pistache met mortadella? Dan heb ik nog een heerlijke spaghetti met mortadella en pistache voor je online staan 🙂 Of deze cannelloni: ook heel erg lekker!

Als je al vaker zelf pesto maakt, dan is deze pasta helemaal een makkie. In plaats van pijnboompitjes gebruik je namelijk pistachenootjes, verder verschilt dit recept niet zoveel van een normale zelfgemaakte pesto. Je kunt sowieso heerlijk variëren met pesto! Probeer bijvoorbeeld eens een walnoten pesto of paranoten pesto (YUM!)

Of probeer vooral gewoon eerst eens deze pasta pesto met pistache, want hij is heerlijk! En lekker makkelijk voor een doordeweekse avond 🙂

Smakelijk!

Pasta met pistache pesto en spekjes
Pin recept Delen op Facebook
4.50 van 4 stemmen

Pasta met pistache pesto en spekjes

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of blender

Ingrediënten

  • 350 gram pasta naar keuze
  • 300 gram gerookt spek (aan een stuk)
  • 1 ui
  • 3 el ricotta
  • half kopje heet water
  • parmezaanse kaas naar smaak
  • extra pistachenootjes voor garnering

Pistache pesto

  • 95 gram ongezouten gepelde pistachenootjes
  • 1 teentje knoflook
  • flinke bos basilicum
  • 40 gram geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water.
  • Snijd het spek in stukjes en bak mooi bruin in een droge wokpan.
  • Maak de ui schoon en snipper deze. Voeg toe aan de spekblokjes in de pan en bak een minuut of 2 mee.

Pistache pesto

  • Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Maal samen met alle ingrediënten voor de pesto grof in een keukenmachine. Gebruik zoveel olie totdat je een mooie vettige pesto krijgt en breng op smaak met peper en zout. Zet de pesto even opzij.

Pasta pesto afmaken

  • Doe de gekookte pasta bij het spek in de pan, voeg de ricotta en het water toe. Roer alles even goed door. Voeg dan de pesto toe en roer nog eens goed door.
  • Garneer de pasta met wat extra pistachenootjes en geraspte parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.