Spaghetti met mortadella en pistachenootjes

Spaghetti met mortadella en pistachenootjes

Laatst ben ik in Bologna geweest waar ik heel veel lekkere dingen heb gegeten en ook een hoop lekkere ingrediënten mee naar huis heb genomen! Thuis dus lekker aan de slag met deze heerlijke Italiaanse ingrediënten om mooie simpele Noord-Italiaanse gerechtjes te maken. Waarvan deze spaghetti met mortadella en pistache een prachtig voorbeeld is!

Ik had er zelf nog nooit van gehoord en heb het hier in Nederland eigenlijk ook nog nooit gezien. Maar het schijnt een klassieke Italiaanse combinatie te zijn. In een heerlijke romige saus, die je maakt door room toe te voegen of kookvocht van de pasta. Ik had zin in een romige volle saus, dus heb voor room gekozen. Maar je kunt dus ook kookvocht toevoegen. Dit vormt samen met de gemalen pistachenootjes ook een heerlijke romige saus. Met nog lekker wat geraspte kaas erdoor krijg je ook zo een heerlijke saus 😉

Ik had dus nog mortadella ui Italië meegenomen, waardoor ik blokjes kon snijden. Hier in Nederland kun je mortadella vaak alleen maar als vleeswaren krijgen. Geen ramp hoor, maar dan heb je dus stukjes van een plakje in plaats van blokjes. Ook prima!

Kies wel voor ongezouten pistachenootjes in plaats van gezouten, anders wordt je pastasaus erg zout. Hopelijk ontdek jij ook deze heerlijke Italiaanse pasta! En kunnen we dit gerechtje samen wat meer bekendheid geven in Nederland.

Smakelijk 😉

Spaghetti met pistache roomsaus en mortadella
Pin recept Delen op Facebook
0 van 0 stemmen

Spaghetti met mortadella en pistachenootjes

Voorbereiding 15 min
Bereiding 15 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti
  • klontje boter
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram mortadella
  • 75 gram ongezouten pistachenootjes gepeld
  • 200 ml kookroom
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas
  • zout en peper

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente. Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Verhit de boter in een wokpan en fruit hier de sjalot in aan. Maak de knoflook schoon, snipper deze en voeg toe aan de pan. Snijd de mortadella in stukjes en bak dit ook ongeveer 2 minuutjes mee. Maal ondertussen de gepelde pistachenootjes fijn in een keukenmachine. Voeg dit ook toe aan de pan. Voeg vervolgens de kookroom en parmezaanse kaas toe en roer alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en serveer met een frisse salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling