Cantuccini met witte chocolade en pistachenootjes

Cantuccini met witte chocolade en pistachenootjes

Cantuccini, ik ben er gek op! Vooral als je in Italië bent en ze daar heerlijk vers kunt kopen. En sinds ik heb ontdekt dat ze supermakkelijk zijn op te maken, wil ik er natuurlijk zoveel mogelijk mee experimenteren. Dus naast red velvet cantuccini, nu ook cantuccini met de heerlijke combi van witte chocolade en pistachenootjes. Nu moet ik natuurlijk ook nog eens de traditionele versie gaan maken! Cantuccini met amandelen. Maar daarnaast heb ik ook nog een hoop andere ideetjes 🙂

Cantuccini zijn dus echt heel erg makkelijk om te maken. Je maakt een stevig deeg, dat je goed met je handen kunt vormen. Om de heerlijke krokante buitenkant van cantuccini te krijgen, bak je ze dus twee keer. Eerst als flinke rol, een soort van stokbrood. En daarna als dunne plakjes om die mooie krokante buitenkant te krijgen. Vervolgens goed laten afkoelen en lekker als koekje bij de thee of als toetje eten.

Wil je de cantuccini wat langer bewaren? Dat kan prima, maar zorg dan wel dat je echt een luchtdichte doos hebt. Anders worden ze al gauw taai en dat is zonde.

Smakelijk!

Cantuccini met witte chocolade en pistachenootjes

Cantuccini met witte chocolade en pistachenootjes

Voorbereiding 20 min
Bereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 50 min
Porties: 24 cantuccini

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 180 gram kristalsuiker
  • 1 el honing
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 300 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 100 gram pistachenootjes
  • 100 gram witte chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel dat in volume ongeveer is verdubbeld. Mix hier de honing en vanillesuiker doorheen. Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een aparte kom, zeef dit boven het eimengsel en roer er met een stevige lepel een dit beslag van. Roer hier vervolgens ook de pistachenootjes doorheen. Hak de witte chocolade fijn en meng dit ook door het deeg.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol op een bebloemd werkblad 2 grote platte rollen van het deeg. Hier snijd je straks de plakjes cantuccini van, dus zorg dat je een mooie platte ovale vorm hebt. Bak de rollen in 20 minuten 'gaar' in de oven. De buitenkant moet wat harder en lichtbruin zijn.
  • Laat de rollen deeg ongeveer 10 minuutjes afkoelen en snijd er plakken van, dit lukt het beste met een broodmes. Leg de plakjes cantuccini vervolgens op de bakplaat, naast elkaar, en bak nog 8 minuutjes totdat ze mooi krokant zijn. Laat de cantuccini vervolgens afkoelen op een ovenrooster of afkoelrek. Je kunt de cantuccini een aantal weken bewaren in een luchtdichte doos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling