Couscous salade met mango en halloumi

Couscous salade met mango en halloumi

Wat doe je als je nog een mango hebt liggen? Of je maakt er een lekker toetje mee of misschien een lekkere wrap? Ik maakte er in dit geval deze heerlijke Marokkaans getinte couscous salade mee! In de winter.. want ook in de winter is een maaltijdsalade een goed idee. Wij aten het namelijk als hoofdgerecht, hoewel het als bijgerecht (bijvoorbeeld bij een barbecue) natuurlijk ook prima kan!

Deze salade is een heerlijke combinatie van lekkere frisse smaken door het limoensap en de munt, zachte smaken van de mango, couscous en avocado en zoutige smaken van de kip, halloumi en gezouten amandelen. Wil je het liever iets minder zout maken? Dan kun je kiezen voor ongezouten amandelen. Zowel ongezouten als gezouten amandelen zijn er heerlijk bij 😉

Bij elke hap proef je weer een nieuwe combinatie! Niet elke hap heeft dezelfde ingrediënten namelijk. Al met al een heerlijke salade! In de winter of zomer, het liefst gewoon als je er zin in hebt 😉

Smakelijk!

Couscous salade met mango, halloumi, avocado en amandelen
4 van 1 stem

Couscous salade met mango en halloumi

Voorbereiding 30 min
Totale bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 250 gram halloumi
  • 200 gram couscous
  • 400 ml kippenbouillon
  • 200 gram gerookte kipfilet (stuk)
  • 2 oranje puntpaprika's
  • 1 mango
  • 2 avocado's
  • 1 tl ras el hanout kruiden
  • 1 limoen
  • paar handjes spinazie
  • flinke bos verse munt
  • 100 gram gezouten amandelen

Instructies

  • Snijd de halloumi in plakjes en bak de halloumi in een droge koekenpan aan beide kanten mooi bruin. Bereid ondertussen de couscous zoals aangegeven op de verpakking met de kippenbouillon in plaats van water.
  • Maak vervolgens de paprika, mango en avocado's schoon en snijd alles in blokjes. Snijd nu ook de gerookte kip in blokjes. Meng dit in een kom met de ras el hanout kruiden en het sap van 1 limoen. Scheur de spinazieblaadjes in stukken en pluk de blaadjes van de takjes munt en voeg alleen de blaadjes toe. Snijd de gebakken halloumi in stukjes en meng dit samen met de couscous door de salade. Hak de amandelen grof en strooi deze over de salade heen.

2 thoughts on “Couscous salade met mango en halloumi”

    • Hi Patrick!

      Ik snap je verwarring. Na het schoonmaken van de mango, avocado en paprika verwijs ik naar ‘alles’ waarbij ik ook de gerookte kip bedoel. Misschien niet zo duidelijk 😉 Ik heb het er nu duidelijker in gezet!

      Wel fijn dat je het lekker vond 🙂

      Groetjes,
      Evie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling