Ik kreeg een prachtige gerookte makreel in de Foodybox van Kroon op het werk, van het Nederlands visbureau. Dan moet het wel een goede makreel zijn hè 🙂
Daar ging ik dus mee aan de slag! Ondanks dat ik niet zo vaak makreel eet, vind ik het eigenlijk wel heel erg lekker. Ik dacht eerst aan een makreelsalade (voor op brood), maar vond dat toch een beetje saai en standaard.. Dus werd het deze couscous salade met makreel! Veel interessanter 🙂
En ik trok nog wat pastinaken uit de grond in m’n moestuin.. Zaten er eigenlijk al veel te lang in, maar ze smaakten nog prima. Dus die heb ik er ook maar in verwerkt. Combineert heerlijk!
Een beetje een bij elkaar geraapt zooitje misschien, maar de smaken passen perfect, dus toch niet zo’n zooitje dan 😉
Smakelij!
Couscous salade met gerookte makreel
Ingrediënten
- 200 gram parelcouscous
- 1 liter kippenbouillon
Geroosterde pastinaak
- 2 pastinaken
- scheutje zonnebloemolie
- zout en peper
- 1 el ras el hanout
Salade
- 50 gram rozijntjes
- 50 gram blanke amandelen
- 200 gram halloumi
- 1 gerookte makreel
- 1 frisse appel
- 1 zakje rucola
- paar takjes verse munt alleen de blaadjes
Couscous afmaken
- klontje boter
- 1 el ras el hanout
- mespunt chili flakes
Instructies
- Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking in de kippenbouillon.
Geroosterde pastinaak
- Maak de pastinaken schoon en snijd in kleine blokjes. Meng dit met de olie, peper, zout en ras el hanout. Bak in de airfryer mooi bruin en krokant, of bak ze in de oven.
Salade
- Wel de rozijntjes in heet water totdat ze mooi zacht en sappig zijn (zo'n 10 minuutjes).
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hier de blanke amandelen in totdat ze mooi lichtbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de halloumi in stukjes en bak in een droge koekenpan mooi bruin en krokant.
- Pluk het vlees van de gerookte makreel en gooi alle graatjes en vinnetjes weg. Let op, doe dit voorzichtig, je wil geen graatjes!
- Maak de appel schoon en snijd in kleine stukjes. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar.
Salade afmaken
- Roer een klontje boter door de couscous, samen met de ras el hanout krijgen en de chiliflakes. Meng dit door de rest van de salade en verdeel over 4 borden.
- Verdeel hier de geroosterde pastinaak overheen. Zo blijft ie nog lekker knapperig!