Ribeye steak met couscous salade

Ribeye steak met couscous salade

Officieel heb ik dit recept een tijdje geleden bedacht voor kerst, maar dit misstaat natuurlijk ook niet op een zomerse barbecue. Oftewel, weer een mooi multifunctioneel gerechtje :p Heerlijk en vrij simpel om te maken. Aandachtspuntje is vooral de garing van de rib eye steaks. Ik ben persoonlijk echt fan van medium rare. Dus volg je dit recept, dan krijg je prachtige medium rare steaks. Wil je ze wat gaarder? Tel er dan een minuut bij op voor medium. Well done vind ik niet oké voor een steak, dus die optie laat ik hier achterwege.

Ik serveer de rib eye steaks op een mooi bedje van couscous salade. Heel makkelijk om te maken en past perfect bij de Marokkaans gekruide rib eye steaks. Een heerlijke, makkelijke en feestelijke combi. De kleuren maken het gerechtje namelijk ook prachtig. Het frisse groen van de munt, de mooie rode granaatappelpitjes, feestelijke oranje paprika met de groenige pistachenootjes. Werkelijk een feestje op je bord 😉

Ga jij binnenkort ook aan de slag met dit heerlijke gerecht? Laat me dan vooral weten wat je ervan vond!

Smakelijk 😉

Ribeye steak met couscous salade en ras el hanout kruiden
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Ribeye steak met couscous salade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 4 rib eye steaks à 200 gram per stuk
  • peper en zout
  • 4 el ras el hanout kruiden
  • 250 gram couscous
  • 2 courgettes
  • 2 oranje paprika’s
  • flinke bos verse munt
  • flinke bos verse koriander
  • 1 granaatappel
  • 100 gram feta
  • 75 gram gepelde pistachenootjes
  • flinke klont roomboter

Instructies

  • Dep de rib eye steaks droog met een stuk keukenpapier. Kruid flink met peper en zout aan beide kanten en kruid daarna met de ras el hanout kruiden. Laat de rib eye op kamertemperatuur komen terwijl je de couscous salade maakt. Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Snijd de courgette in stukjes en bak dit in een klein scheutje olijfolie met wat peper en zout totdat het nét gaar is. Je wil hier nog een stevige bite behouden. Haal van het vuur af. Maak de paprika's schoon, snijd in stukjes. Pluk de blaadjes van de munt en koriander en meng dit, samen met de courgette en paprika door de couscous.
  • Snijd de granaatappel doormidden en sla de pitjes eruit met een houten lepel. Roer de granaatappelpitjes ook door de couscous salade. Verkruimel de feta en roer dit samen met de pistachenootjes door de couscous salade. Houd de couscous salade lauwwarm terwijl je de rib eye bakt.
  • Verwarm een flinke klont roomboter in een platte (gietijzeren) pan waar alle rib eye steaks in passen. Zet het gas ongeveer op driekwart en leg de rib eye steaks in de boter als deze goed schuimt. Bak de rib eye steaks aan allebei de kanten (iedere kant ongeveer 2 minuten voor medium rare). Draai de rib eye pas om als de garing tot ongeveer halverwege aan de buitenkant is opgetrokken. Laat ze daarna nog 10 minuutjes rusten onder wat aluminiumfolie. Serveer samen met de lauwwarme couscous salade en schenk eventueel nog wat van de overgebleven jus over de rib eye.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.