Thaise salade met ribeye steak

Thaise salade met ribeye steak

De Thaise keuken heeft zoveel mooie smaakcombinaties te bieden, in zoveel verschillende soorten gerechten. In deze Thaise salade met ribeye steak wordt een heerlijke smaakcombinatie gecreëerd door een combinatie van vissaus, limoen, palmsuiker en rode peper. Zowel in de dressing als in de marinade van het vlees.

De ribeye steak grill je relatief kort zodat deze nog mooi rood van binnen is. Ik houd van (medium) rare, maar je kunt de ribeye steak natuurlijk grillen zoals je deze zelf graag eet. Vind je het nog lastig om de garing goed te krijgen, gebruik dan een kernthermometer en houd een kerntemperatuur aan van zo’n 52 graden.

Je kunt de ribeye steak op de barbecue grillen (extra lekker), maar gewoon in de pan kan natuurlijk ook prima. Houd er rekening mee dat het vlees waarschijnlijk sneller gaart op de barbecue door de hogere temperatuur. De baktijd kan dan ook een stuk korter zijn, houd het dus goed in de gaten!

Dit recept is onderdeel van een samenwerking met MeatDiscounter

Smakelijk 🙂

Thaise salade met ribeye steak
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Thaise salade met ribeye steak

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Marineren:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Marinade

  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 1 rode peper
  • 2 el vissaus
  • klein bosje koriander

Dressing

  • 1 el vissaus
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el limoensap
  • mespunt palmsuiker
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook

Salade

  • 1 zak veldsla
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 4 lente uitjes
  • 250 gram taugé
  • handjevol gezouten pinda’s
  • klein bosje verse koriander alleen de blaadjes

Instructies

Marinade

  • Maak de rode peper, knoflook en gember schoon en maal samen met alle andere ingrediënten voor de marinade fijn in een keukenmachine (of met de vijzel). Gebruik als marinade voor de ribeye steak en laat zo'n 4 uur marineren totdat ze op kamertemperatuur zijn.

Dressing

  • Maak de rode peper en de knoflook schoon en snipper deze heel fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en roer goed door. Zet opzij totdat je het nodig hebt.

Salade

  • Snijd de komkommer in blokjes, de tomaatjes in partjes en de lente ui in dunne ringetjes. Verdeel de sla, taugé, komkommer, tomaatjes en lente ui over één grote schaal of 4 kommen/borden.
  • Verhit een grillpan tot een goede grilltemperatuur. Hoe heter je grillt, hoe mooiere grillstrepen je krijgt. Je kunt dit natuurlijk ook op de barbecue doen. Grill de ribeye steak aan beide kanten ongeveer 3 tot 5 minuten, afhankelijk van de dikte.
  • Zet opzij en laat tenminste 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vlees daarna in mooie plakken. Verdeel de dressing over de ribeye steak en garneer de salade met de verse koriander en gezouten pinda's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.