Geroosterde groenten met ribeye steak en burrata

Geroosterde groenten met ribeye steak

Dit is echt een supermakkelijk gerechtje, maar wel heel erg lekker. Zeker voor de zomermaanden die eraan zitten te komen! In principe gewoon makkelijke ovengeroosterde groenten met een mooie rosé gebakken ribeye steak (of ander soort steak) en wat burrata, want waarom niet? :p Als je wil kun je er nog een klein stokbroodje bij snijden en dippen in het bakvocht van de groenten. Niet per se nodig, wel lekker 🙂

Je kunt dit gerecht natuurlijk ook prima op de barbecue maken! Rooster de groenten dan in een braadslee of op wat aluminiumfolie op het barbecue rooster. De ribeye steak kun je natuurlijk mooi boven de kolen roosteren, extra lekker!

Ik maakte de pesto niet zelf, omdat ik het een fijne snelle maaltijd vond met kant-en-klare pesto. Ik koop dan wel altijd zo’n plastic bakje uit de koeling, die zijn namelijk echt zóveel lekkerder dan pesto in die glazen potjes. Die vind ik eigenlijk nooit lekker.. En je wil het jezelf makkelijk maken, maar wel zo lekker mogelijk natuurlijk!

*Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Meat Discounter

Smakelijk 🙂

Geroosterde groenten met ribeye steak en burrata
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Geroosterde groenten met ribeye steak

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 4 ribeye steaks op kamertemperatuur
  • 2 courgettes
  • 2 rode puntpaprika's
  • 4 rode uien
  • 1 aubergine
  • 2 tomaten
  • 250 gram kleine kastanjechampignons
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 bakje koelverse groene pesto
  • 2 bollen burrata

Instructies

  • Dep de ribeye steaks droog en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  • Snijd de courgette, aubergine, paprika's, rode uien en tomaten in even grote stukken. Doe dit in een grote ovenschaal. Roer hier de champignons doorheen en besprenkel met wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Roer nog eens door en rooster 20 tot 30 minuten in de oven. Of totdat alle groenten beetgaar zijn.
  • Verhit na 15 minuten een scheutje olijfolie in een gietijzeren pan (skillet) en kruid de ribeye ruim met peper en zout. Grill de ribeye zo'n 3 tot 4 minuten aan beide kanten (afhankelijk van de dikte) en laat 5 tot 10 minuutjes rusten onder aluminiumfolie.
  • Roer de pesto door de groenten en verdeel de groenten over 4 borden. Snijd de bollen burrata doormidden en verdeel een halve bol per bord over de groenten.
  • Snijd de ribeye steaks in mooie dunnen plakjes en verdeel dit ook over de groenten. Bestrooi evt. nog met wat extra grof zeezout. Smakelijk!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.