Pokébowl met ribeye steak, mango en edamame

Poké bowl met ribeye steak

Ik vind poké bowls altijd leuk om te maken en ze zijn natuurlijk ook altijd heerlijk! Deze keer maakte ik een pokébowl met ribeye steak. Die ik rondom bedekte met zwarte en witte sesamzaadjes. Als je deze bakt in wat zonnebloemolie worden ze heerlijk krokant en de binnenkant van je steak blijft mooi rood.

Voor deze pokébowl gebruikte ik ribeye steaks, maar in principe kun je elk mooi rundvlees hiervoor gebruiken, zoals biefstuk, bavette of flat iron steak. Of wat je kunt vinden bij je supermarkt of slager.

Ik maakte ‘m extra Zomers met wat zoete mango en friszure passievrucht! Vind ik er lekker bij. Maar eigenlijk kun je met een pokébowl eindeloos variëren met de toppings. Dus top ‘m vooral af met wat jij lekker vindt! Tips mag je onderaan het recept achterlaten 🙂

*Dit recept is onderdeel van een samenwerking met Meat Discounter

Smakelijk!

Pokébowl met ribeye steak, mango en edamame
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Poké bowl met ribeye steak

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 gram sushirijst
  • 3 el sushi azijn (rijst azijn)
  • 1 el sojasaus
  • 200 gram sojaboontjes
  • 300 gram ribeye steak
  • zout en peper
  • zwarte en witte sesamzaadjes
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 avocado's
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 2 passievruchten
  • 125 gram wakame
  • wasabinootjes
  • kewpie mayonaise

Instructies

  • Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer er vervolgens de sushi azijn en sojasaus doorheen. Laat afkoelen.
  • Gebruik je rauwe sojaboontjes (bijv. uit de diepvries), Kook deze dan even kort in ruim gezouten water – 3 minuten is meestal genoeg. Spoel ze af onder koud water.
  • Verwijder de uiteinden van de komkommer en snijd de komkommer in plakjes. Hak ook de wasabinootjes grof.
  • Maak de mango schoon en snijd in stukjes. Haal ook alvast het passievruchtenpulp uit de schil. Maak ook de avocado's schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Kruid de ribeye steaks rondom goed met peper en zout. Doe de sesamzaadjes in een kommetje en rol de steaks daar doorheen zodat ze rondom ook goed bedekt zijn met sesamzaadjes.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak hier de ribeye mooi bruin en krokant in. Laat de steaks rusten onder aluminiumfolie.
  • Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel hier ook de avocado, komkommer, mango, passievrucht, wakame en sojaboontjes overheen.
  • Snijd de ribeye steaks in plakjes en verdeel dit ook over de 4 kommen. Breng op smaak met wat kewpie mayonaise. Bestrooi de poké bowls vervolgens met wat fijngehakte wasabinootjes, evt. extra sesamzaadjes en andere leuke pokébowl toppings.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.