Kook de sushirijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Roer er vervolgens de sushi azijn en sojasaus doorheen. Laat afkoelen.
Gebruik je rauwe sojaboontjes (bijv. uit de diepvries), Kook deze dan even kort in ruim gezouten water – 3 minuten is meestal genoeg. Spoel ze af onder koud water.
Verwijder de uiteinden van de komkommer en snijd de komkommer in plakjes. Hak ook de wasabinootjes grof.
Maak de mango schoon en snijd in stukjes. Haal ook alvast het passievruchtenpulp uit de schil. Maak ook de avocado's schoon en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Kruid de ribeye steaks rondom goed met peper en zout. Doe de sesamzaadjes in een kommetje en rol de steaks daar doorheen zodat ze rondom ook goed bedekt zijn met sesamzaadjes.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan en bak hier de ribeye mooi bruin en krokant in. Laat de steaks rusten onder aluminiumfolie.
Verdeel de rijst over 4 kommen. Verdeel hier ook de avocado, komkommer, mango, passievrucht, wakame en sojaboontjes overheen.
Snijd de ribeye steaks in plakjes en verdeel dit ook over de 4 kommen. Breng op smaak met wat kewpie mayonaise. Bestrooi de poké bowls vervolgens met wat fijngehakte wasabinootjes, evt. extra sesamzaadjes en andere leuke pokébowl toppings.