10 Beste recepten van Juni

10 Beste recepten van Juni

Elke maand zet ik de best bekeken nieuwe recepten van de afgelopen maand voor je op een rijtje! En deze keer is het tijd voor de beste recepten van Juni. En ik heb weer wat heerlijke recepten voor je in petto! Heerlijk gevarieerd en van verschillende delen in de wereld. Waar ga jij mee beginnen?

1. Daging Setan

Daging Setan: Indonesisch Duivels rundvlees

Dit recept voor Daging Setan (Indonesisch Duivels Stoofvlees) viel goed in de smaak! Niet alleen kreeg ik er veel leuke reacties op, dit recept werd ook het beste bekeken afgelopen maand. En niet zo gek ook, want dit pittig stoofvlees heeft alles waar je naar op zoek bent! Een heerlijke spicy punch, in combinatie met een heerlijke diepe smaak en supermals rundvlees. Lekker met wat witte rijst en komkommersalade of sambalboontjes.

2. Caponata bruschetta

Italiaanse recepten doen het altijd goed en deze keer gingen jullie massaal voor deze heerlijke vega bruschetta! Met een topping van zoet-zure caponata, met een extra notige crunch van de pijnboompitjes. Een perfecte start van je diner! Zorg wel dat je voldoende eters hebt, want wij waren maar met z’n vieren en dan is zo’n plateau vol wel lichtelijk enthousiast, zeker als je daarna nog verschillende gangen wil serveren :p

3. Pasta met tonijn en ansjovis

Ik eet eigenlijk helemaal niet zo vaak vis uit blik, in ieder geval niet in mijn avondeten. Ik vind tonijn vaak makkelijk in een (lunch)salade, maar kook er eigenlijk vrij weinig mee. Zonde! Want je kunt er zoveel lekkers mee 🙂 Zoals deze heerlijke pasta in citroenroomsaus met tonijn uit blik, ansjovis en kappertjes. Een heerlijk hartig receptje met een goede vissmaak erin! Lekker met een frisse salade en een wit wijntje 🙂

4. Gamba’s in bechamelsaus

Deze gamba’s met tomatensaus én bechamelsaus uit de oven baseerde ik op een gerecht dat ik vroeger een keer gezien heb, volgens mij heb ik het zelf niet eens gegeten.. Maar ik weet dat mijn moeder er fan van was, dus besloot ik iets vergelijkbaars te maken. Extra lekker als je er wat versgebakken brood bij serveert om die heerlijke smaakvolle saus mee op te deppen! En natuurlijk een salade om al het vettige te compenseren 😉

5. Peposo

De Italiaanse keuken staat er best wel om bekend: Heerlijke makkelijke recepten met weinig ingrediënten. Maar wel ingrediënten van goede kwaliteit! Kies daarom voor goede kwaliteit vlees én een goede kwaliteit (Chianti) wijn. En koop dan vooral 2 flessen, zodat je er ook nog eentje hebt om er bij te drinken, want dat smaakt natuurlijk nóg beter! Serveer deze peposo met polenta of verse pasta.

6. Soto Daging

Deze soto daging is het minder bekende broertje van de soto ayam! En heerlijke smaakvolle Indonesische soep met rundvlees in plaats van kip (zoals de soto ayam) en daardoor misschien wel nóg smaakvoller dan de soto ayam! Als je deze fantastische soep nog nooit hebt gehad, dan zou ik ‘m zéker aanraden. Ook als je ‘m al wel kent trouwens 😉

7. Steak pizzaiola

Lekker veel Italiaanse recepten deze maand! Maar wel allemaal heel anders 🙂 Deze steak pizzaiola maak je met entrecote in een heerlijke gestoofde tomatensaus. Garneer met verse kruiden en een fris citroentje om de smaken nog meer naar boven te laten komen 🙂 Serveer deze steak pizzaiola bijvoorbeeld met verse pasta of versgebakken Italiaans brood, allebei fantastisch lekker!

8. Krab gyoza

Een tijd terug maakte ik verschillende soorten gyoza, die ik verspreid over de afgelopen maanden met je heb gedeeld. Afgelopen maand deelde ik deze gyoza met krab en crispy chili oil en die viel gelukkig ook goed in de smaak bij jullie! Leuk omdat het een keer echt wat anders is. Ik kook zelf niet vaak met krab en ik moet zeggen dat ik ook maar weinig recepten met (echte) krab tegenkom, terwijl het zó lekker is!

9. Koreaanse ribeye steak

Ik bestelde deze heerlijke ribeye steaks bij Meat Discounter en roosterde ze op de barbecue met wat verse groene asperges. De marinade van de ribeye steak baseerde ik op het Koreaanse gerecht: kalbi. Wat je eigenlijk met runder (short)ribs maakt, maar wat ook heerlijk is bij deze ribeye steaks! Als je wil kun je er nog wat rijst bij serveren, maar ik vond het zo helemaal prima 🙂

10. Sloveens gehaktbrood

Voor dit gerecht had ik eigenlijk nog nooit iets uit de Sloveense keuken gemaakt, nu inmiddels al drie verschillende gerechten en ze zijn allemaal fantastisch goed gelukt! Voor het gemak noem ik dit gerecht even ‘gehaktbrood’ want de Sloveense naam vind ik veel te lastig :p En het leuke aan dit gerecht! In het midden verstop je hardgekookte eieren en dat is verrassend lekker!

Hopelijk geven bovenstaande recepten je wat leuke inspiratie voor deze maand, maar blijf vooral mijn website en Instagram in de gaten houden, want elke maand komen er weer heerlijke nieuwe recepten online! Ik heb in ieder geval nog veel nieuw lekkers voor je in petto 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.