Turkse (mantu) pasta met crispy chili oil

Turkse pasta met crispy chili oil

Een tijd terug heb ik al een keer mantu gemaakt, maar toen zag ik laatst ook een variant voor snelle Turkse pasta, die qua smaken best veel op de gevulde mantu lijkt. En die vond ik al heel erg lekker, dus ik besloot om de makkelijke(re) variant ook eens te proberen!

Nou maak ik ‘m denk ik iets minder makkelijk dan de meeste, omdat ik wel de gele spliterwten toevoeg en die moet je eerst een nacht weken. Je kunt ze weglaten, maar ik vind ze juist wel een mooie bite aan het gerecht geven.

Om de Turkse mantu pasta nog lekkerder te maken, heb ik ook een Turkse crispy chili oil gemaakt om er bij te serveren. Echt heel erg lekker en haalt de smaken nóg meer naar boven! Je hoeft deze er natuurlijk niet bij te maken, maar ik vond het wel heel erg lekker 🙂

Geniet ervan!

Turkse (mantu) pasta met crispy chili oil
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Turkse pasta met crispy chili oil

Voorbereiding 1 dag
Bereiding 45 minuten
Totale bereidingstijd: 1 dag 45 minuten
Porties: 4 personen
Author: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram gedroogde gele spliterwten

Yoghurtsaus

  • 250 ml magere yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • paar takjes munt alleen de blaadjes
  • 1 limoen

Turkse pasta

  • 300 gram pasta naar keuze
  • 500 gram lamsgehakt of rundergehakt
  • peper en zout
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 el pul biber
  • 2 el gemalen koriander
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenstukjes

Garnering

Instructies

  • Laat de gele spliterwten een nacht afgedekt weken in ruim voldoende water (ze gaan best veel vocht opzuigen). Roer af en toe door elkaar.

Yoghurtsaus

  • Maak de knoflook schoon en snipper deze. Hak ook de verse munt fijn. Meng de yoghurt met de knoflook en munt.
  • Rasp de schil van 1 limoen en voeg dit samen met het sap van diezelfde limoen toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Turkse pasta

  • Kook de spliterwten in een half uurtje mooi gaar, maar nog een beetje stevig.
  • Bak het gehakt rul in een grote wokpan (zonder olie). Breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de rode uien schoon en snipper ze. Voeg toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee totdat deze net niet meer rauw is.
  • Maak ondertussen de knoflook schoon en snipper deze ook. Voeg toe aan de pan en bak nog zo'n 2 minuutjes mee.
  • Voeg dan de pul biber, gemalen koriander, gemalen komijn, kurkuma en het chilipoeder toe. Roer alles goed door elkaar.
  • Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even mee totdat deze net niet meer rauw is.
  • Voeg het blik tomaten toe met een klein kopje water. Roer goed door en laat wat inkoken. Roer er dan de spliterwten doorheen.

Turkse pasta opmaken

  • Verdeel de pasta over 4 borden, schep hier wat van de gehaktsaus op. Verdeel daar wat yoghurtsaus overheen en garneer met de Turkse crispy chili oil, koriander en pul biber.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.