Crispy chili oil worstenbroodjes

Crispy chili oil worstenbroodjes

Ik maak denk ik wel een paar keer per jaar worstenbroodjes. Ik vind het namelijk leuk om elke keer weer iets anders met de vulling te doen. Je kunt namelijk eindeloos variëren met worstenbroodjes! Deze keer maakte ik worstjes van varkensvlees met crispy chili oil en vetsin. Zo krijg je echt mega smaakvolle worstenbroodjes! Bij mij waren ze in ieder geval zo op :p

De worstenbroodjes zelf maak ik eigenlijk altijd hetzelfde. Krijg je ook wel wat oefening in als je het vaker doet. Deze keer was mijn deeg een beetje aan de droge kant, dus dan voeg ik iets meer melk toe, maar dat is eigenlijk elke keer anders en heeft ook weer te maken met de vochtigheid in huis en of je zelf kneedt of met de mixer kneedt. Je ziet of je deeg goed is, als je er een mooie deegbal van kunt maken.

Ik maak altijd lekker veel worstenbroodjes, zodat ik er ook wat in de diepvries kan doen. Ik vind het namelijk heerlijk om standaard worstenbroodjes in de diepvries te hebben. Lekker voor een makkelijk ontbijtje of een snelle lunch of snack tussendoor.

Geniet ervan!

Crispy chili oil worstenbroodjes
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Crispy chili oil worstenbroodjes

Voorbereiding 40 minuten
Bereiding 12 minuten
Rijzen:1 uur 35 minuten
Totale bereidingstijd: 2 uur 27 minuten
Porties: 20 worstenbroodjes
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • standmixer optioneel

Ingrediënten

Worstjes

  • 800 gram varkensworstvlees bijv. van verse- of braadworst
  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el crispy chili oil
  • 0,5 tl vetsin (MSG)

Deeg

  • 270 ml melk
  • 10 gram witte basterdsuiker
  • 10 gram gedroogde gist
  • 50 gram zachte boter op kamertemperatuur
  • 500 gram patentbloem
  • 1 el zout

Afmaken

  • 1 ei
  • gesmolten boter

Instructies

Worstjes

  • Haal het vlees uit de worstjes en doe het vlees zonder het velletje in een grote kom.
  • Maak de gember en de knoflook schoon. Pers de knoflook uit en rasp de gember. Doe dit samen met de crispy chili oil en de vetsin bij het vlees en kneed goed door elkaar tot een zacht maar samenhangend geheel.
  • Vorm hier worstjes van, van ieder zo'n 40 tot 45 gram, leg ze op een bord en dek af met plasticfolie. Bewaar in de koelkast.

Deeg

  • Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje totdat deze lauwwarm is. Roer hier de witte basterdsuiker en de gist doorheen met een vork. Laat zo'n 10 minuutjes staan totdat het begint te schuimen.
  • Voeg dan de boter (in kleine stukjes) en de bloem toe. Kneed met de (stand)mixer met deeghaken of met de hand tot een mooi soepel niet plakkerig deeg.
  • Kneed 5 minuten, voeg dan het zout toe en kneed dit er in nog zo'n 5 minuten goed doorheen. Dek het deeg af met plasticfolie en zet het 15 minuutjes opzij op een warme plek.
  • Weeg het deeg en deel dit door het aantal worstjes dat je hebt gemaakt. Zo zwaar moeten de stukjes deeg zijn die je afsnijd. Let op dat je dus net zoveel stukjes deeg hebt als worstjes.
  • Rol met je handen bolletjes van de stukjes deeg en dek ze af met plasticfolie en laat 20 minuutjes rusten.

Worstenbroodjes maken

  • Rol een bolletje deeg uit tot een langwerpig plat stukje deeg waar het worstje net in past. Leg het worstje erop en vouw eerst de korte stukken van het deeg (de kopse kant van de worst) er omheen.
  • Vouw dan zo strak mogelijk de zijkanten om het worstje, rol het nog even strak op je werkblad en leg met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Dek af met plasticfolie terwijl je de rest van de worstenbroodjes maakt. Doe dit met al het deeg en de worstjes totdat je alle worstenbroodjes hebt gemaakt.
  • Dek ze losjes af met plasticfolie (leg er evt. ook nog een theedoek overheen) en zet op een warme plek in huis om ze nog een uurtje te laten rijzen.

Worstenbroodjes bakken

  • Verwarm de oven voor op 240 graden. Kluts het eitje. Bestrijk alle worstenbroodjes met het geklutste ei en bak ze vervolgens in 10 tot 12 minuutjes mooi goudbruin.
  • Verhit ondertussen een klontje boter. Bestrijk de worstenbroodjes met de gesmolten boter als deze uit de oven komen.
  • Dek ze vervolgens af met een schone theedoek (dan worden ze mooi zacht). Eet ze na 5 minuutjes of laat ze afkoelen en bewaar ze in koelkast/diepvries voor later. Warm ze dan nog een paar minuutjes op in de oven (op 140 graden) voordat je ze eet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.