Koreaans stoofvlees met sesam

Koreaans stoofvlees met sesam

Ik ben dus echt helemaal gek op stoofvlees! En gelukkig kun je met stoofvlees genoeg kanten op šŸ™‚ Natuurlijk kennen we allemaal de meer traditionele versies zoals Hollands draadjesvlees en Vlaams stoofvlees. Maar ik denk dat je met de smaken van Ć©lke keuken in de wereld wel een stoofpot kunt maken. Vandaag ging ik dus voor een heerlijke versie met Koreaanse smaken!

Ik heb vooral inspiratie uit mijn andere Koreaanse recepten gehaald en niet zozeer uit recepten voor Koreaans stoofvlees, die leken me namelijk wat minder lekker. Smaakmakers die in ieder geval in veel van mijn Koreaanse gerechten terugkomen en die ik zelf dan ook heel erg lekker vind, zijn gochujang (onmisbaar! Verkrijgbaar bij de toko), sesam(olie), appelazijn en sojasaus. En dat maakt ook dit Koreaans stoofvlees heel erg lekker!

Wat eigenlijk voor elk stoofgerecht geldt, zeker als je het met rundvlees maakt, is dat het lekkerder wordt hoe langer je het stooft. Ik heb dan ook wel een dagje uitgetrokken voor dit stoofvlees. Ik doe dat eigenlijk vaak op gevoel. Op het moment dat je ziet dat het vlees uit elkaar begint te vallen als je roert, dat is het moment dat ik meestal het deksel van de pan haal om de saus wat in te koken. Je vlees is dan namelijk al heerlijk zacht en mals, dus klaar om te eten!

Ik serveerde dit Koreaans stoofvlees met witte rijst en een lauwwarme spinaziesalade met courgette.

Smakelijk!

Koreaans stoofvlees met sesam en gochujang

Koreaans stoofvlees met sesam en gochujang

Voorbereiding 30 min
Bereiding 4 uur
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 1 kg sukadelappen
  • zout en peper
  • 2 el bloem
  • zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 4 cm
  • 1 pot runderfond
  • 85 ml donkere sojasaus
  • 85 ml appelazijn
  • 2 el gochujang (of sriracha)
  • 4 el sesamolie
  • 50 gram suiker
  • 6 el geroosterde sesamzaadjes
  • 4 lente uitjes

Instructies

  • Snijd de sukadelappen in blokjes en kruid met peper en zout. Meng het vlees vervolgens met de bloem. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een diepe stoofpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snipper deze. Voeg toe aan het vlees in de pan en bak even mee. Maak dan de knoflook schoon en pers deze uit bij het vlees. Maak de gember schoon en rasp deze bij het vlees. Roer alles goed door en bak nog zo'n 2 minuutjes.
  • Voeg de sojasuas, runderfond, appelazijn, gochujang, sesamolie en suiker toe aan de pan en roer goed door. Doe het deksel op de pan en stoof voor zo'n 3 tot 4 uur of totdat het vlees zo zacht is dat het uit elkaar valt. Haal dan het deksel van de pan en kook de saus in totdat je een mooie wat dikkere consistentie hebt.
  • Snijd de lente ui in ringetjes en roer dit samen met de geroosterde sesamzaadjes door het vlees. Serveer met witte rijst en geblancheerde spinazie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling