Gevulde bolcourgettes met Koreaans gehakt

Gevulde bolcourgettes met Koreaans gehakt

Ik vind bolcourgettes altijd superleuk! Dus toen we onze moestuin gingen starten, moest er natuurlijk ook bolcourgette in komen ­čÖé Nou moet ik zeggen dat we er tot nu toe nog maar eentje hebben kunnen oogsten.. Maar deze was gelukkig wel heel erg lekker! En een bolcourgette is perfect om te vullen ­čÖé Doordat je de vulling namelijk volledig afgedekt in de courgette doet, blijft deze heerlijk smeu├»g en wordt je vulling niet droog. Wat je bij een gewone courgette al gauw wel hebt.

Gelukkig hoef je niet per se je eigen bolcourgettes te kweken :p Ik kom ze namelijk ook regelmatig bij de Lidl tegen, maar waarschijnlijk kun je bolcourgettes ook op de markt krijgen, of misschien nog bij andere supermarkten dan alleen bij de Lidl. Ik zou voor dit recept wel echt voor bolcourgettes gaan, anders wordt de vulling aan de droge kant. Ik heb dit gerecht namelijk met zowel bolcourgettes als gewone courgettes gemaakt en de gevulde bolcourgettes waren ├ęcht veel lekkerder dan de gevulde courgettes!

Ga je op zoek naar gochujang? Dan kun je het beste bij de Toko zoeken. Gochujang is een Koreaanse pasta van gefermenteerde chilipepers. De smaak is erg uniek (en lekker), dus echt een 1-op-1 vervanger heb ik niet voor je. Mocht je het nou echt niet kunnen vinden, dan kun je sriracha gebruiken. Deze kun je vaak wel gewoon bij de supermarkt krijgen namelijk.

Smakelijk!

Gevulde bolcourgettes met Koreaans gehakt en gebakken rijst

Gevulde bolcourgettes met Koreaans gehakt

Voorbereiding 20 min
Bereiding 25 min
Totale bereidingstijd: 45 min
Porties: 2 personen

Ingredi├źnten

  • 100 gram basmati rijst
  • 2 bolcourgettes
  • 500 gram half om half gehakt
  • 2 sjalotten
  • stukje gember van ongeveer 2 cm
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el donkere sojasaus
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 el sesamolie
  • 1 el gochujang (of sriracha)
  • 1 el appelazijn
  • 2 el sesamzaadjes
  • 4 lente uitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de basmati rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd het kapje van de bolcourgettes, hol ze uit en gooi de pitjes weg. Zet de uitgeholde bolcourgettes opzij totdat je ze nodig hebt. Bewaar de kapjes ook.
  • Rul het gehakt op hoog vuur mooi donkerbruin en knapperig en breng op smaak met peper en zout. Maak ondertussen de sjalotten, knoflook en gember schoon. Snipper de sjalot en de knoflook en rasp de gember. Voeg dit toe aan het gehakt en bak zo'n 2 minuutjes mee. Breng het gehakt vervolgens op smaak met de sojasaus, suiker, sesamolie, gochujang (of sriracha), appelazijn en sesamzaadjes. Roer dit goed door elkaar. Voeg nu ook de rijst toe en bak eventjes mee.
  • Snijd de lente uitjes in ringen en roer dit door het gehakt. Vul de courgettes met het gehaktmengsel, zet het kapje er weer op en doe de courgettes over in een ovenschaal. Bak ze in 25 tot 35 minuten gaar. Je kunt met een vork of prikker checken of de courgette al zacht is. Dan zijn ze gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling