Lekker en gevarieerd weekmenu week 46

Lekker en Gevarieerd Weekmenu – Week 46

Spookt de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ ook wekelijks door jouw hoofd rond? Dan help ik je graag op weg! Met deze lekkere recepten maak jij elke week de lekkerste gerechten! Doordeweeks lekker makkelijk en in het weekend kun wat meer uitpakken met recepten die iets langer duren.

Maandag: Pittige pasta

Voor de maandag heb ik een lekkere pasta voor je! Eentje die bij ons thuis echt al járen meegaat en bij (bijna) iedereen wel in de smaak valt. Minder bij gasten die niet zo van spek en spicy houden :p Maar dat zijn er gelukkig niet zo veel. Je maak deze simpele pasta met gerookt spek (of guanciale) en (het liefst zelfgemaakte) rode pesto. En de pittigheid krijgt ie van een flinke portie sambal! Maar daar kun je zelf mee doseren 😉

Dinsdag: Spitskool rendang

Voor de dinsdag heb ik een lekker vega gerechtje! Geïnspireerd op de spitskool rendang van Soenil Bahadoer. Die van mij is zeker geen ster waardig, maar wel heel érg lekker! En lekker vega(n), voor als je een dagje even geen vlees wil eten 🙂 Een heerlijk kruidig gerechtje met lekker veel structuur door de stevige kool. Lekker met wat witte rijgt en evt. kroepoek of seroendeng.

Woensdag: Noedels met seitan

Halverwege de werkweek! En ik heb (toevallig) nog een vega gerechtje voor je! Ik wilde er graag een noedel gerechtje ingooien deze week, en deze met seitan is hartstikke lekker! Zeker als je nog nooit seitan hebt gegeten. Heel erg de moeite waard namelijk. En toevallig zag ik vandaag een potje seitan in de Albert Heijn staan (van Smaakt), dus ook gewoon steeds makkelijker te krijgen 🙂

Donderdag: Loempia taart

Deze donderdag gaan we voor een heerlijke hartige taart! Een loempia taart. Gevuld met een heerlijke smaakvolle vulling geïnspireerd op de vulling van een loempia. Omhuld met een mooie krokante laag loempiadeeg. Een keer lekker wat anders dus 🙂 Serveer eventueel met wat zoete chilisaus, zoals bij een echte loempia. Niet per se nodig, maar wel extra lekker 😉

Vrijdag: Vitello tonnato hapjes

Het is weer vrijdag, tijd voor een lekker (borrel)hapje! Ik maakte deze vitello tonnato wrap hapjes al een hele tijd geleden, maar ze blijven top! Ik vind vitello tonnato sowieso heerlijk en probeer dat in zo veel mogelijk verschillende gerechten te verwerken :p Dus deze keer ook in een heerlijk borrelhapje! Super easy om te maken en heerlijk voor bij de borrel of op een feestje 🙂

Zaterdag: Massaman curry

In het weekend neem ik altijd graag de tijd om iets te maken dat wat meer tijd kost. Daarom heb ik voor vandaag één van mijn favoriete curry’s voor je klaargezet! De Thaise massaman curry. Ik weet eigenlijk niet zo goed hoe bekend deze curry is, want ik heb altijd het idee dat je hier met name rode en groene curry’s ziet. Maar de massaman curry is echt fantastisch lekker! Zeker eens proberen dus 🙂

Zondag: Rozen firni met gin

Zin in iets zoets dit weekend? Dan is deze rozen firni met Japanse bloesem gin echt heerlijk! Firni is echt mega makkelijk om te maken, eigenlijk gewoon een opgestijfd maizena toetje en daarmee ook veel lekkerder dan het klinkt haha! Zeker als je de firni op smaak brengt met goede (bloesem) gin en rozenwater. Afgetopt met pistachenootjes en je hebt een geweldig dessert!

Hopelijk geeft dit weekmenu je wat lekkere inspiratie om deze week mee aan de slag te gaan! Kom volgende week vooral weer terug voor het nieuwe weekmenu voor volgende week!

Smakelijk 🙂

1 reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.