Vitello tonnato wrap hapjes

Vitello tonnato wrap hapjes

Ik ben echt gek op vitello tonnato! En bedenk dan ook steeds weer iets nieuws met deze klassieke Italiaanse combinatie. Natuurlijk de traditionele vitello tonnato (maar dan met extra ansjovis), vitello tonnato spaghetti en nu heerlijke vitello tonnato wrap hapjes. En hier houdt het zeker niet op :p

Waarschijnlijk ken je de wrap hapjes met gerookte zalm of carpaccio al, maar heb je ze ook wel eens gehad met vitello tonnato? Als je een keukenmachine of blender met mengkom hebt, is dit zo supermakkelijk om te maken! De tonijnmayo pureer je namelijk supersnel in de blender en daarna is het nog maar een kwestie van alles bij elkaar op een wrap en rollen maar! En dit doet het dus supergoed op een feestje of gezellig borrelavondje. En het is een keer wat anders!

Het is leuk om namelijk verschillende hapjes op tafel te kunnen zetten. Zet deze vitello tonnato wraps bijvoorbeeld op tafel in combinatie met heerlijke rolletjes met zalm, capraccio of pesto en mozzarella. Allemaal lekker en juist heerlijk door de afwisseling!

Smakelijk 😉

Vitello Tonnato wrap hapjes met tonijn-ansjovis mayonaise

Vitello tonnato wrap hapjes

Voorbereiding 10 min
Bereiding 10 min
Totale bereidingstijd: 20 min
Porties: 6 personen

Extra benodigdheden

  • Keukenmachine (food processor) of staafmixer met mengkom

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijn op olijfolie
  • 1 klein blikje ansjovis op olijfolie
  • 1 eidooier
  • peper
  • 120 gram gebraden fricandeau (vleeswaren)
  • 1 klein zakje rucola
  • 1 potje appelkappers
  • 3 - 46 wraps

Instructies

  • Maak de tonijn ansjovis mayonaise door de tonijn, ansjovis, eidooier en wat olie van de tonijn te pureren in de keukenmachine. Breng op smaak met peper (zout is niet nodig). Is de mayo te dik, voeg dan nog wat olie toe. Begin dus met een klein beetje olie, anders kan ie vanaf het begin al te dun zijn. Dunner maken kan namelijk altijd nog!
  • Pak een wrap en bestrijk met een deel van de tonijnmayonaise. Beleg dit met een paar plakjes fricandeau, wat rucola en een paar appelkappers. Bestrooi met peper en rol goed strak op. Rol de wraps in plasticfolie, goed strak en leg ze in de koelkast. Snijd ze voor het serveren in dunne plakjes om als borrelhapje te serveren.

Notities

Afhankelijk van hoe groot de wraps zijn kun je dit recept met 3 tot 5 wraps maken. Ik gebruikte grote wraps en had daarvan 3 wraps nodig voor lekker veel kleine hapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling